Az elmúlt 5 év legjobb thrillerei, amit szívesen végigizgulsz

Írta: ,

Dan Brown szerint egy thriller akkor jó, ha a való világról tanít nekünk valamit. És valóban: valószínűleg azért is ilyen népszerű ez a filmes műfaj, mert nagyon közel áll a valósághoz – csak éppen összesűríti és megsokszorozza a minket körülvevő feszültséget. Szerintünk ezek az utóbbi évek legizgalmasabb thrillerei – neked melyik a kedvenced?

Éjszakai ragadozók

1/6 Éjszakai ragadozók

2016 egyik legjobban várt thrillerje az Éjszakai ragadozók volt, és Tom Ford ezúttal sem okozott csalódást: költői, de brutális filmje a bosszú témáját járja körül, nagyon emlékezetes módon.

A két szálon futó történetben egy elvált nő szembesül a saját sötét oldalával, amikor a volt férje megmutatja neki az új regénye kéziratát – úgy érzi, a lapokon kibontakozó szörnyű történet a kettejük kapcsolatát dolgozza fel.

Az Éjszakai ragadozók mély és drámai alkotás, nem érdemes kihagyni!

 

Holtodiglan

2/6 Holtodiglan

A Holtodiglan szinte új műfajt teremtett, amikor berobbant a filmes köztudatba – nem csoda, hogy azóta többen megpróbálták lemásolni a sikerreceptet.

A domestic thrillerek a tökéletesnek tűnő, kertvárosi családi idill felszíne alá tekintenek, a Holtodiglan pedig a maximumra járatja az ebben rejlő izgalmat és csavarosságot: az eltűnt feleségét kereső, majd a média és a szomszédok kereszttüzében egyre bűnösebbnek tűnő férfi története garantáltan két és fél órára a székhez szögez.

 

Széttörve

3/6 Széttörve

M. Night Shyamalan hosszú évekig a gyűlölt rendezők közé tartozott, hiszen rengeteg rossz filmet készített – a Széttörve viszont meghozta a nagy visszatérést!

2017 eddigi legjobb thrillerje igazán bombasztikus ötletre épül: a 23+1 személyiséggel bíró, pszichopata férfi elrabol három tinédzserlányt, akik megpróbálják önmaga ellen kijátszani a fogvatartójukat.

A folyamatosan fokozódó feszültség, James McAvoy parádés játéka, na meg a hatalmas film végi csavar miatt lesz feledhetetlen élmény a Széttörve.

 

Sicario

4/6 Sicario

Bámulatos, hogy egy ilyen egyszerű, sokszor látott alaptörténetből milyen fojtogató és hátborzongatóan valószerű filmet készített Dennis Villeneuve: a mexikói drogkartellek elleni háború sosem volt még ilyen pokoli és izgalmas.

A Sicario ráadásul egy idealista, női FBI ügynök szemén keresztül láttatja ezt a kegyetlen világot, így vele együtt döbbenhetünk rá az emberi kegyetlenség végpontjaira – és vele együtt izgulhatjuk végig ezt az akciódús és komor filmet.

Éjjeli féreg

5/6 Éjjeli féreg

Te meddig mennél el, hogy sikeres és gazdag légy? Az Éjjeli féreg főhőse egy megszállott riporter, aki ráébred, hogy akkor szerezhet magának nagyobb és nagyobb bűnügyi sztorikat, ha megfigyelés helyett maga alakítja az eseményeket – a bulvár mételye pedig egyre mélyebbre húzza a szociopata férfit.

Az Éjjeli féreg kíméletlen látlelet a média működéséről és egy sérült személyiségről – Jake Gyllenhaal pedig élete alakítását nyújtja. Ha egy igazán sötét filmet keresel, tökéletes választás!

 

Az élet ára

6/6 Az élet ára

A háborúkat ma már drónokkal vívják, ám ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen támadás kevésbé izgalmas, mint egy klasszikus ütközet – éppen ezért tökéletes filmtémát is kínál.

Az élet ára a jól ismert dilemmát dolgozza fel: feláldozható-e egy ártatlan ember azért, hogy közben a terroristákat is elpusztítsuk?

A film pattanásig feszíti a lőjünk–ne lőjünk gyötrődést, folyamatosan újabb bonyodalmakkal és fordulatokkal borzolva a monitorok mögött ülő döntéshozók – és persze a nézők – idegeit. Hatalmas élmény!