Az elmúlt 10 év legjobb babavárós filmjei – nem csak kismamáknak

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha van gyereked azért, ha nincs, akkor pedig amiatt érdemes megnézned néha egy-egy babavárással, babázással kapcsolatos vígjátékot. Amellett, hogy nagyon szórakoztatóak, sokszor boncolgatnak fontos, a családdal kapcsolatos témákat is ezek a filmek. Összegyűjtöttük a kedvenceinket a babavárós mozik közül, amelyeket érdemes megnézned egy nyáresti filmezés alkalmával.

Ilyen az élet (Life as We Know It), 2010 Kép forrása: getdvdcovers.com

Az Ilyen az élet nem is egészen babavárós, hanem sokkal inkább egy babázós film.

A történet szerint egy 1 éves kislány, Sophie autóbalesetben elveszti a szüleit, ezért keresztszülei viselik a gondját: Holly, a kedves, precíz és komoly cukrász és Eric, a csélcsap és megbízhatatlan sportriporter.

Egy korábbi, balul sikerült randi miatt a keresztszülők nem szívlelik egymást túlságosan, ám Sophie miatt kénytelenek békét kötni és összefogni.

A film egy igazán szórakoztató és megható sztori arról, hogy milyen hirtelen kényszerülhet valaki szülői szerepbe, és hogyan érdemes ebben kitartani.

Barátok babával (Friends with Kids), 2011 Kép forrása: teaser-trailer.com

A Barátok babával egy olyan társaság életéről szól, ahol a párok élete éppen most tart a babázós és babavárós résznél, így az eddig megszokott életük kezd megváltozni.

Julie és Jason a társaságban a két utolsó szingli, akik emellett egymás legjobb barátai, akik nem értik, hogyan változhattak meg barátaik ilyen hirtelen.

Elhatározzák, hogy ők máshogy csinálnak majd mindent, és közösen vállalnak gyereket anélkül, hogy összejönnének.

A film egy érdekes történet arról, miért törvényszerű, hogy egy kicsit mindenki megváltozzon, aki gyereket vállal, és hogyan lehet ez a változás jó irányú akár.