Az elmúlt 10 év legjobb babavárós filmjei – nem csak kismamáknak

Írta: ,

Ha van gyereked azért, ha nincs, akkor pedig amiatt érdemes megnézned néha egy-egy babavárással, babázással kapcsolatos vígjátékot. Amellett, hogy nagyon szórakoztatóak, sokszor boncolgatnak fontos, a családdal kapcsolatos témákat is ezek a filmek. Összegyűjtöttük a kedvenceinket a babavárós mozik közül, amelyeket érdemes megnézned egy nyáresti filmezés alkalmával.

Ilyen az élet (Life as We Know It), 2010 Kép forrása: getdvdcovers.com

1/5 Ilyen az élet (Life as We Know It), 2010

Az Ilyen az élet nem is egészen babavárós, hanem sokkal inkább egy babázós film.

A történet szerint egy 1 éves kislány, Sophie autóbalesetben elveszti a szüleit, ezért keresztszülei viselik a gondját: Holly, a kedves, precíz és komoly cukrász és Eric, a csélcsap és megbízhatatlan sportriporter.

Egy korábbi, balul sikerült randi miatt a keresztszülők nem szívlelik egymást túlságosan, ám Sophie miatt kénytelenek békét kötni és összefogni.

A film egy igazán szórakoztató és megható sztori arról, hogy milyen hirtelen kényszerülhet valaki szülői szerepbe, és hogyan érdemes ebben kitartani.

Barátok babával (Friends with Kids), 2011 Kép forrása: teaser-trailer.com

2/5 Barátok babával (Friends with Kids), 2011

A Barátok babával egy olyan társaság életéről szól, ahol a párok élete éppen most tart a babázós és babavárós résznél, így az eddig megszokott életük kezd megváltozni.

Julie és Jason a társaságban a két utolsó szingli, akik emellett egymás legjobb barátai, akik nem értik, hogyan változhattak meg barátaik ilyen hirtelen.

Elhatározzák, hogy ők máshogy csinálnak majd mindent, és közösen vállalnak gyereket anélkül, hogy összejönnének.

A film egy érdekes történet arról, miért törvényszerű, hogy egy kicsit mindenki megváltozzon, aki gyereket vállal, és hogyan lehet ez a változás jó irányú akár.

Várandósok – Az a bizonyos 9 hónap (What to Expect When You're Expecting), 2012 Kép forrása: imdb.com

3/5 Várandósok – Az a bizonyos 9 hónap (What to Expect When You're Expecting), 2012

A Várandósok tényleg egy klasszikus babavárós film, amelyben nem egy, hanem öt pár néz hamarosan szülői örömök elé.

A filmben a babavárás legszebb és legszörnyűbb pillanatait is láthatod, a babamániás írónő, egy fitnessmániás celebpár, egy gyermeket adoptáló fotós, a házaspár, akik között hatalmas a korkülönbség és a két fiatal szemszögéből, akiknél véletlenül csúszott be a baba.

Ha kíváncsi vagy egy tényleg vicces vígjátékra a témában, akkor mi ezt a filmet ajánljuk neked.

Juno, 2007 Kép forrása: imdb.com

4/5 Juno, 2007

A Juno egy tizenéves, középiskolás lány története, aki egy nem tervezett terhességgel kénytelen szembenézni.

Ahelyett, hogy elvetetné a babát, Juno úgy dönt, hogy inkább megszüli és keres egy párt, akik adoptálhatják a gyereket.

A házaspár egy igazi mintaanyukából és egy régen rockzenész, ma már reklámzeneszerző férjből áll, akikről hamarosan kiderül, hogy nem is biztos, hogy egymáshoz valók.

A Juno egyszerre hihetetlenül sziporkázó és szórakoztató, de közben szívfacsaró történet a babáról való lemondás fájdalmáról és az örökbefogadó szülő öröméről.

Felkoppintva (Knocked Up), 2006 Kép forrása: mylusciouslife.com

5/5 Felkoppintva (Knocked Up), 2006

A Felkoppintva szintén egy nem várt várandósság története, a léhűtő Ben és a karrierista tv-riporter Allison egyéjszakás kalandja után.

Allison az este után úgy gondolja, hogy soha többet nem szeretné látni Bent, ám amikor ráébred, hogy terhes, kénytelen újra találkozni a fiúval és közölni vele a hírt.

A film egy vicces sztori arról, hogy két, látszólag egymástól teljesen különböző ember hogyan csiszolódhat össze a babavárás ideje alatt, amíg kitalálják, mi is legyen kettejük, azaz hármójuk sorsa.