Az 5 legjobb tanár-diákos film, amitől visszasírod az iskolaéveket

Zabolai Margit
Írta: ,
Az 5 legjobb tanár-diákos film, amitől visszasírod az iskolaéveket

Iskolába mindenki járt, kedvenc tanára mindenkinek volt, talán ezért is olyan népszerűek a tanáros-diákos filmek. Mi most a kedvenceinket válogattuk ki, amelyek biztos, hogy neked is eszedbe juttatják a diákéveidet.

Holt költők társasága (Dead Poets Society)

Nehéz olyan filmet mondani a fantasztikus Robin Williams-től, ami nem hagyott mély nyomot bennünk, de a Holt költők társasága talán még így is kiemelkedik a többi közül.

A lelkes irodalomtanárnak elsőre könnyű dolga van, hiszen nem egy nagyvárosi gettóban kell rávennie a diákokat a tanulásra, hanem egy elit gimnáziumban, ám hamarosan kiderül, hogy ezeknek a kamaszoknak is meg kell küzdeniük a maguk démonjaival.

Robin Williams tanárként emlékeztet bennünket arra, hogy milyen fontos volt, hogy kamaszként legyen miben és kiben hinnünk, a jelenet pedig, amikor a diákok egymás után azt mondják: „Kapitány, kapitányom!”, még senkit sem hagyott könnyek nélkül.

Rocksuli (School of Rock)

Ha Jack Blackről van szó, az ember már tudja, hogy egy vicces, szórakoztató és a legkevésbé sem komoly mozira ült be – valami hasonlóra számíthatunk a Rocksulival is, bár a film végére azért kiderül, hogy a sok viccen és a jó zenéken túl van itt valami más is: a rockon keresztül kapcsolódási pontot találnak egymással a gyerekek és a tanár, és bármennyit nevetünk is a filmen, mégis úgy érünk a végére, hogy gombóc marad a torkunkban.