Az 5 kedvenc sci-fi disztopikus filmünk

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha egy romantikus film vagy egy dráma helyett egy kicsit sötétebb tónusú filmet néznél este, érdemes körbenézned a disztópiák között. Összegyűjtöttük a kedvenc filmes antiutópiáinkat, amelyek között klasszikus és modernebb darabokat is találsz, hogy könnyebben választhass esti mozit magadnak, ha egy hasonló alkotást keresel.

V mint vérbosszú – V for Vendetta, 2005 Kép forrása: sandyquintans.tumblr.com

A V mint vérbosszú egy angol képregény filmadaptációja, amely a közeli jövő Angliájában, Londonban játszódik.

A történet szerint Angliában már nem demokrácia van, ezt ugyanis felváltotta a diktatúra, amelyben hiányzik a szólásszabadság, és az éjszakai kijárás is tiltólistán szerepel.

A film főszereplőnője Evey, aki a sajtó, pontosabban a televízió munkatársa, akit egy éjszaka a V nevet viselő terrorista ment meg a diktatúra embereitől.

Evey megtudja, hogy V terve az, hogy felrobbantsa a parlamentet, és végezzen minden fontosabb párttaggal, és miután megismeri a férfi múltját, a segítségére lesz az ügyben.

Ha kíváncsi vagy egy olyan disztópiára, amelyet a közeljövőre vizionalizáltak, akkor ezt a filmet ajánljuk neked estére.

Lopott idő – In time, 2011 Kép forrása: kkwkam.wordpress.com

Az idő pénz – legalábbis a Lopott idő című történet alapján, amely egy olyan jövőt mutat be, ahol az emberek csupán 25 éves korukig öregednek, de ekkor elindul egy, a testükbe épített óra, amely a perceket számolja vissza a halálukig.

A dolog nagyon egyszerű, a munkáért cserébe időt kapnak az emberek, és idővel fizetnek mindenért.

A film főhőse egy szegény fiú, akinek állandóan csak egy nap ideje van, míg egy időmilliomos át nem adja neki az éveit: természetesen ez feltűnik a helyi igazságügynek és egy igencsak tehetős maffiózónak is, akinek a lánya is csatlakozik főhősünkhöz, hogy együtt büntessék meg a rendszert és az igazságtalanságait.