Az 5 kedvenc filmünk a ’80-as évekből

Bodnár Alexa
Írta: ,

Valószínűleg veled is előfordul néha, ha otthoni mozizásról van szó, hogy nem feltétlenül a legújabb filmek egyikét néznéd, hanem helyette elővennél és leporolnál egy jó kis régi klasszikust. Az 1980-as években szuper vígjátkok, romantikus filmek készültek, és még egy-két jó thriller és horror is akad ezekből az időkből a borzongós darabok kedvelői számára. Összegyűjtöttük az 5 kedvenc filmünket az 1980-as évekből, hátha te is szívesen újranéznél – vagy akár először megnéznél – ezek közül valamit.

Mondhatsz bármit (Say Anything…), 1989. Kép forrása: indulgy.com

Talán elég annyit mondani erről a filmről, hogy John Cusack játssza benne a főszereplőt, Lloyd-ot, így sokan már ebből gondolhatják, hogy a történet főhőse egy filozófikus, nagyon sokat gondolkodó karakter lesz.

Lloyd ugyanis nem egy átlagos kamaszfiú, sokkal inkább ő az osztály bölcselője, aki viszont a többi kamaszsráchoz hasonlóan szintén az osztály leggyönyörűbb lányába szeret bele.

Hogy legyen egy csavar a történetben, a lány szintén megkedveli főhősünket, és ad neki egy esélyt, ami után elkezdődik a nem túl hétköznapi tinédzser kapcsolatuk.

Vissza a jövőbe (Back to the Future), 1985. Kép forrása: io9.com

Robert Zemeckis nagysikerű trilógiáját remélhetőleg nem kell a legtöbbeknek bemutatni, ugyanis ezekből az alkotásokból tanultuk meg nagyon sokan, mi is az a tér-idő kontinuum.

A történetben egy kamasz srác, Marty McFly és az ő furcsa barátja, egy enyhén bogaras tudós, Doki képesek lesznek arra, hogy utazzanak az időben egy régi DeLorean autó segítségével.

Ha önmagában ez a történet nem győzött még meg arról, hogy érdemes számtalanszor újranézned, akkor felhívjuk a figyelmedet arra is, hogy az egyik legnagyszerűbb filmzene is ebben a moziban hangzik el.