Átváltozó-művészek – színészek, akik egy szerep kedvéért fantasztikus átalakuláson mentek keresztül

Marcali Nóra
Írta: ,
Átváltozó-művészek – színészek, akik egy szerep kedvéért fantasztikus átalakuláson mentek keresztül

Kép forrása: pinterest.com

10-20 kg hízás vagy fogyás, eltorzított arc, esetleg kopaszra borotvált fej? Ha egy igazán hiteles alakításról van szó, a valóban elhivatott színészek és színésznők nem ismernek akadályt. Lássuk, hogy kik a legnagyobb átváltozó-művészek Hollywoodban!

Charlize Theron

A legtöbbünk fejében Charlize Theron testesíti meg az igazi szőke bombázót, akinek ráadásul esze is van és minden porcikájából árad a nőiesség, elegancia. Éppen ezért volt hatalmas alakítás tőle, amikor néhány évvel ezelőtt belebújt egy női sorozatgyilkos bőrébe A rém (Monster) című filmben.

Képek forrása: 1 / 2

A megtörtént eseményeken alapuló történetben Theron alakítja Aileen Wuornos-t, az Egyesült Államok talán legismertebb női sorozatgyilkosát, aki korábban prostituáltként dolgozott és az őt bántalmazó férfiakat gyilkolta meg. A rém 2003-ban került a mozikba, a színésznő pedig megkapta érte a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat. Charlize teljesen átlényegült a szerep kedvéért – felszedett 15 kg-ot, műfogakat hordott és maszkot is viselt. Persze mindez még kevés lett volna a díjhoz, azt felejthetetlen alakításáért kapta.

Christian Bale

Láttuk már elképesztően soványnak és hihetetlenül kövérnek a valójában teljesen átlagos testalkatú Christian Bale-t, aki teljes átalakulásra képes egy-egy szerep kedvéért. Míg A gépész című filmben szinte felismerhetetlenül lefogyott, olyannyira, hogy a bordái is kilátszódtak, a Sötét lovag-trilógia Batmenjének szerepét magára öltve hatalmas izmokat épített. Az Amerikai botrányban méretes sörhasat növesztett a szerep kedvéért, pedig minden bizonnyal jelmezzel is hitelesen megoldható lett volna a hízás.

Képek forrása: 1 / 2

Bale azonban komolyan veszi a szerepeit, olyannyira, hogy bárminek kiteszi a testét azért, hogy igazán jó alakítást nyújtson. A jelenleg mozikban futó Alelnök című filmben pedig a felismerhetetlenségig átváltozott, hogy megformálja Dick Cheney-t, az USA korábbi alelnökét. Reméljük, hogy ezeket az átalakulásokat folyamatos orvosi felügyelet mellett teszi, mert ez a fajta igénybevétel minden bizonnyal komolyan megterheli a szervezetet.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv