Átok ült rajtuk? A legtragikusabb, legpechesebb filmforgatások

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Vannak filmek, amelyeket mintha elátkoztak volna: balesetek, természeti katasztrófák vagy akár halálesetek is kísérik az útjukat. Összegyűjtöttük minden idők legpechesebb filmforgatásait.

A holló

Mindig borzalmas, ha egy fiatal színész a forgatás közben hal meg – ez történt Heath Ledgerrel a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma forgatása alatt, vagy River Phoenixszel a Dark Blood idején.

Ám talán még szörnyűbb, ha a kamerák előtt történik a tragédia: A holló forgatását a főszereplő, Brandon Lee halála árnyékolta be.

A fiatal színészt egy elvileg hatástalanított fegyverrel lőtte le a színésztársa: a pisztolyban valahogyan mégis maradtak tölténydarabkák, Lee pedig még aznap belehalt a sérüléseibe.

 

Ómen

Az Ómen története láttán gyanút foghatunk, hogy a sátán műve az a rengeteg baleset és tragédia, ami a film készítése idején történt.

A főszereplő Gregory Peck fia öngyilkos lett, a stáb mindkét repülőgépébe villám csapott, több stábtag autóbalesetet szenvedett az első forgatási napon, a rendező szállodáját lebombázta az IRA terrorszervezet, az állatidomárra rátámadtak a saját rottweilerei, a tigrisidomárt széttépték az oroszlánjai… és még sorolhatnánk.