A legjobb anya-lánya filmek – A legszorosabb kötelék

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
A legjobb anya-lánya filmek – A legszorosabb kötelék

Anyák, akik a legjobbat akarják a lányuknak, mégis hibáznak – és lányok, akik a saját útjukat akarják járni, végül mégis visszatalálnak az édesanyjukhoz. Olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek különleges anya-lánya kapcsolatokat mutatnak be drámai vagy vicces formában – természetesen úgy a legjobb, ha anyukáddal vagy a kislányoddal nézed meg őket!

Mamma mia!

Egy anya, három lehetséges apa és egy esküvőre készülő fiatal lány – ilyen helyzetben mindenki kénytelen átértékelni az életét és a kapcsolatait. A Mamma mia! persze elsősorban látványos és vicces musical, tehát nem a története miatt szeretjük – ám ha odafigyelünk erre is, formabontó családtörténetként is értelmezhetjük az ABBA slágereire épülő mókát.

És éppen ez az, ami tökéletes anya-lánya filmmé teszi a Mamma miát: számodra valószínűleg ezek a dalok már a retro részei, anyukádnak viszont a fiatalságot jelentik – így mindketten remekül szórakozhattok a filmen.

Férjhez mész, mert azt mondtam

A Férjhez mész, mert azt mondtam kotnyeles édesanyjának (Diane Keaton) nem is egy, de rögtön három lánya van, és ő mindenáron meg akarja találni a tökéletes férfit a legkisebb számára, hogy az elkerülje az ő ballépéseit. Ahogy ez lenni szokott, a beavatkozás nem várt bonyodalmakat okoz – és természetesen rengeteg vicces szituációt.

Ez a film egy igazi csajos vígjáték, amit többször is nyugodtan megnézhettek anyukával, lányokkal egyaránt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba