Amiket imádtunk olvasni – A legjobb ifjúsági regények

Raczky Júlia
Írta: ,

Egy külön világ, ahová elmenekülhetsz a hétköznapok elől – ezt nyújtja egy jó regényt. Fiatalabb korunkban pedig, amikor még a fantáziánk is szabadon szárnyalt, még inkább bele tudtuk élni magunkat egy-egy izgalmas történet részleteibe. Ha most megkérdeznénk, melyik volt a kedvenc könyved kamaszkorodban, biztos te is egyből rávágnád a választ, és lelki szemeid előtt megjelennének a karakterek és a köréjük képzelt világ. Számos népszerű ifjúsági regény forrt egybe tinikorunkkal, jelen cikkünkkel ezeknek szeretnénk emléket állítani.

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója Kép forrása: moly.hu

A sorozat kötetei nagy valószínűséggel minden lány kezében megfordultak, ha máskor nem, a regényből készült film megjelenését követően.

Ki ne imádta volna a hétköznapi tinilány történetét, aki egyszer csak, minden előzmény nélkül szembesül a ténnyel, hogy ő Genova trónörököse

Hogyan is lehet összeegyeztetni a hétköznapi, suliba járós létformát az uralkodói szerepkörre készülő délutánokkal?

Az álomvilágban játszódó történet mindenkit elvarázsolt, hiszen volt benne minden: fényűzés, család, szerelem, és nem utolsósorban humor.

Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia Kép forrása: moly.hu

A feszültséggel, humorral és misztikummal teli fordulatos cselekmény valószínűleg sokunk kedvence volt fiatalabb éveinkben.

A főhős Stanley felmenői nem voltak túl szerencsések, sőt, többek vélekedése szerint egyenesen átok ült rajtuk.

Egy nap a semmiből egy tornacipő pottyan Stanley fejére, innentől pedig elindul egy kaotikus eseményláncolat: javítóintézet, sivatag, árokásás…

A kusza szálak pedig, úgy tűnik, valamilyen kincshez vezetnek. Stanley talán megtöri a családi átkot, és mégis szerencsével jár?