A nyár legjobbnak ígérkező filmjei, amikért muszáj beülnöd a moziba

Írta: ,

A napfény, a vízpart, a hűsítő koktélok mellett rengeteg jó filmmel is vár minket a nyár. Mivel egy forró nap után nincs is jobb a moziban hűsölni a barátnőkkel, mi most összegyűjtöttük Nektek a legígéretesebb filmeket, amiket mindenképp meg kell néznetek. Íme:

The Book of Henry Kép forrása: notey.com

1/6 The Book of Henry

Gregg Hurwitz 1998-ban írta az eredeti forgatókönyvet, de azóta átesett még pár változtatáson. A történet egy tizenkét éves kisfiúról szól, aki egy vidéki városkában él öcsével és édesanyjával.

Henry, a főszereplő teljesen odáig van a szomszéd házban élő Christináért, akit mostohaapja bántalmaz. A fiúcska tervet eszel ki a lány megmentésért, elképzeléseit pedig egy könyvbe írja le.

Édesanyja megtalálja ezt és úgy dönt, hogy segít fiának.

Megan Leavey Kép forrása: impawards.com

2/6 Megan Leavey

Kutyarajongóknak kötelező beülni erre a filmre, hiszen ha nem lenne elég, hogy egy hős kutyáról szól, mindez még igaz történeten is alapul.

Leavey, Rex nevű bombakereső kutyájával az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Sokak életét mentették meg azzal, hogy az elásott aknákat és robbanószerkezeteket még időben megtalálták.

Egy nap azonban, Leavey és németjuhásza súlyosan megsérül így haza kell menniük a frontról. Míg Leavey biztonságban haza ér, addig kutyájáról semmit nem tudni.

A gazda minden szálat megmozgat, hogy újra találkozhassanak.

 

The Glass Castle Kép forrása: goodreads.com

3/6 The Glass Castle

Jeanett Walls amerikai írónő regénye mindeddig a leghosszabb ideig vezette a New York Times könyvlistát. Az üvegpalota című emlékiratok filmváltozata a kitűnő szereplőgárda mellett, a történet miatt is figyelemre méltó lehet.

Walls, (a főszeplő) családja nomád életet él. Folyamatosan kötözködnek, és oda vannak a szabadságért. A testvérek azonban inkább csak egymásra számíthattak a szülőkre nem nagyon.

Walls egy nap úgy dönt, otthagyja a családi házat és a városba költözik. A film, a főszerelő életének két időszakát mutatja be.

Tulipánláz Kép forrása: kinodata.pro

4/6 Tulipánláz

A Büszkeség és Balítélet forgatókönyvírója és a Keleti nyugalom írójának remek alkotása. A történet, az 1630-as években, Amsterdamban játszódik.

Egy fiatal lány, feleségül megy egy vagyonos kereskedőhöz, de nem sok érzelmet táplál iránta. Inkább egy festőművész dobogtatja meg a szívét.

Miközben a házaspár portréja készül, a művész is beleszeret a lányba. Ezért együttes erővel befektetnek egy tulipán kereskedelembe, hátha így felépíthetik közös jövőjüket.

 

Lady Macbeth Kép forrása: impawards.com

5/6 Lady Macbeth

Nyikolaj Leszkov orosz író könyvéből, a Kisvárosi Macbethből készült a film. A történet a 19. századi Angliában játszódik.

A főszereplő nő, érdekházasságba kényszerül, ám a szívnek nem lehet parancsolni. Belekeveredik egy szenvedélyes kapcsolatba és ezáltal egy gyilkosságba is.

Csajok hajnalig Kép forrása: filmtrailer.hu

6/6 Csajok hajnalig

Ha az eddigi filmeknél valami lazábbra vágytok a barátnőkkel, akkor erre, a Scarlett Johanssonos-ra essen a választásotok.

Az öt jó barátnő közül, az egyikőjük férjhez megy, így nincs más hátra mint egy utolsó bulival ünnepelni a menyasszonyt. Ám a lánybúcsú kicsit vadabbra sikerül a tervezettnél, és egy Chippenadel-fiú valahogy meghal.