A legszorosabb kötelék – a legjobb anya-lánya filmek

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Anyák, akik a legjobbat akarják a lányuknak, mégis hibáznak – és lányok, akik a saját útjukat akarják járni, végül mégis visszatalálnak az édesanyjukhoz. Olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek különleges anya-lánya kapcsolatokat mutatnak be drámai vagy vicces formában – természetesen úgy a legjobb, ha anyukáddal vagy a kislányoddal nézed meg őket!

Becéző szavak

Vajon sikerül-e elfogadnia lánya felnőtt, önálló életét a nehéz természetű anyának, Aurorának? A Becéző szavak kettejük intenzív, hullámzó kapcsolatát meséli el – olyan sírós-nevetős családtörténet ez, amely általában szól az emberi kapcsolatokról, de közülük mégis az anya-lánya viszony a legfontosabb.

Érdekesség, hogy a film mindkét csodálatos színésznőjét, Shirley MacLaine-t és Debra Wingert is Oscar-díjra jelölték, és közülük végül MacLaine nyerte el a díjat – de az átadón azt súgta Winger fülébe, hogy ez felerészben az övé.

Nem férek a bőrödbe

Lennél csak az én helyemben! – ezt a filmet látva kétszer is meggondoljuk, hogy ezt vágjuk a másik fejéhez.

A Nem férek a bőrödbe ugyanis anya és lánya testcseréjéről szól – egy kínai szerencsesütinek köszönhetően a lázadó kamaszlány és fásult anyukája egy napra megtapasztalhatja, milyen is a másik élete; így kénytelenek belehelyezkedni egymás szerepébe, de ezáltal egymáshoz is közelebb kerülnek.

A Nem férek a bőrödbe harsány vígjáték, de elég okos ahhoz, hogy egy pillanatra elgondolkoztasson: érdemes áthidalni a generációs szakadékot, és türelmesebbnek lenni anyaként és lányként is!