A legjobb Wes Anderson filmek, ha néznél valami varázslatosan abszurdat

Írta: ,

Wes Andersont lehet gyűlölni és imádni is, ahogy az igazán sajátos látásmódú rendezőknél ez lenni szokott. A legtöbb filmje egy kicsit furcsa, egy kicsit abszurd, de mindenképpen varázslatos. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, ha tartanál egy mozinézős estét. Ha még egyet sem láttál közülük, akkor épp itt az ideje pótolni!

Okostojás, Rushmore, 1998. Kép forrása: marieclaire.com

1/5 Okostojás, Rushmore, 1998.

Jason Schwartzman első legismertebb szerepe ebben a filmben volt, és a színész azóta is visszatérő karaktere a Wes Anderson-univerzumnak.

Az Okostojásban a magyar címmel ellentétben nem egy kifejezetten eminens diákot alakít, sokkal inkább egy buzgó strébert, aki a tanulásban nem jeleskedik annyira. De a magániskola összes szakkörének tagja vagy alapító tagja, méhészkedik, kung fu-zik, színdarabot rendez, és kamaszként éppen ismerkedik az élettel.

A történet bonyodalmát az adja, hogy ez a fiú fülig beleesik az iskola új tanárnőjébe.

Ha megnéznél egy nem tipikus elitiskolás, kamaszos sztorit, mi mindenképpen ezt ajánljuk!

Édes vízi élet, The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004. Kép forrása: tarkowski.tumblr.com

2/5 Édes vízi élet, The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004.

Az Édes vízi élet főszereplője Steve Zissou, aki úgy gondolja magáról, hogy ő egy kivételes tehetségű tengerkutató, éppen ezért dokumentumfilmes stábjával meghökkentő filmeket készítenek kalandjaikról.

Legjobb kollégáját felfalja egy cápa, ezért Zissou úgy dönt, bosszút áll a jószágon, amelyben segít neki tengeri legénysége új tagja is, aki vélhetően a fia.

Ha szeretnél látni egy nem mindennapi, de humoros és szívet melengető történetet, különösebbnél különösebb, meseszerű lényekkel, akkor ezt ajánljuk neked!

3/5 Tenenbaum, a háziátok, The Royal Tenenbaums, 2001.

Ha azt hiszed, fura a családod, akkor nézd meg a Tenenbaum, a háziátok filmet, és garantáltan ráébredsz, hogy ez messze nem így van.

Tenenbauméknál ugyanis mindenki elég problémás – ugyan a család szinte kizárólag zsenikből áll, de enyhén szólva is sok problémát okoz nekik a gondokkal való megküzdés, és a pszichés zavarok elég széles skáláját tudják felvonultatni.

Mégis összességében egy igazán szórakoztató történet kerekedik ebből a filmből, amit kár lenne kihagynod!

Holdfény királyság, Moonrise Kingdom, 2012. Kép forrása: blogs.lanacion.com.ar

4/5 Holdfény királyság, Moonrise Kingdom, 2012.

Azt, hogy milyen viszontagságos is a szerelem, hihetetlenül jól meg lehet érteni a két kiskamasz történetéből, akik együtt szöknek meg egy különös szigetre. A fiú kiscserkész, a lány pedig a cserkésztábor közelében él a családjával.

Mindketten nagyon különös gyerekek, akik éppen ezért egymással remekül szót értenek.

A film nem egy sablonos felnövéstörténet, és nem is bugyuta módon ábrázolja a gyerekszerelmet, hanem mint egy véresen komoly dolgot, és végig tud olyan hangulatot hozni, amitől újra gyereknek érzed majd magad.

5/5 Utazás Darjeelingbe, The Darjeeling Limited, 2007.

Ebben a filmben az utazás valójában csak egy háttérelem, hiszen sokkal inkább egy családtörténetről szól ez a film.

A főszereplő három fiú, akik édesapjuk elvesztése óta nem beszéltek egymással, de most közösen elindulnak Indiába, hogy megkeressék édesanyjukat, aki egy, a világtól elzárt kolostorban él.

A fiúk a hosszú út során kénytelenek újra testvérként viselkedni, amiben segít, hogy elmesélik egymásnak, mi történt velük addig, amíg nem találkoztak.

Ha egy érdekes történetre vagy kíváncsi, csodaszép képekkel egy távoli országból, mi ezt ajánljuk neked!