A legjobb Wes Anderson filmek, ha néznél valami varázslatosan abszurdat

Bodnár Alexa
Írta: ,

Wes Andersont lehet gyűlölni és imádni is, ahogy az igazán sajátos látásmódú rendezőknél ez lenni szokott. A legtöbb filmje egy kicsit furcsa, egy kicsit abszurd, de mindenképpen varázslatos. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, ha tartanál egy mozinézős estét. Ha még egyet sem láttál közülük, akkor épp itt az ideje pótolni!

Okostojás, Rushmore, 1998. Kép forrása: marieclaire.com

Jason Schwartzman első legismertebb szerepe ebben a filmben volt, és a színész azóta is visszatérő karaktere a Wes Anderson-univerzumnak.

Az Okostojásban a magyar címmel ellentétben nem egy kifejezetten eminens diákot alakít, sokkal inkább egy buzgó strébert, aki a tanulásban nem jeleskedik annyira. De a magániskola összes szakkörének tagja vagy alapító tagja, méhészkedik, kung fu-zik, színdarabot rendez, és kamaszként éppen ismerkedik az élettel.

A történet bonyodalmát az adja, hogy ez a fiú fülig beleesik az iskola új tanárnőjébe.

Ha megnéznél egy nem tipikus elitiskolás, kamaszos sztorit, mi mindenképpen ezt ajánljuk!

Édes vízi élet, The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004. Kép forrása: tarkowski.tumblr.com

Az Édes vízi élet főszereplője Steve Zissou, aki úgy gondolja magáról, hogy ő egy kivételes tehetségű tengerkutató, éppen ezért dokumentumfilmes stábjával meghökkentő filmeket készítenek kalandjaikról.

Legjobb kollégáját felfalja egy cápa, ezért Zissou úgy dönt, bosszút áll a jószágon, amelyben segít neki tengeri legénysége új tagja is, aki vélhetően a fia.

Ha szeretnél látni egy nem mindennapi, de humoros és szívet melengető történetet, különösebbnél különösebb, meseszerű lényekkel, akkor ezt ajánljuk neked!