A legjobb vallási vonatkozású filmek, amik elgondolkodtatnak

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Lehet provokatív, lehet felemelő, lehet vicces vagy brutális – de unalmas biztosan nem! Olyan vallási vonatkozású filmeket gyűjtöttünk össze, amiket Te is érdekesnek és elgondolkodtatónak találhatsz, függetlenül attól, hogy hívő vagy-e.

Krisztus utolsó megkísértése

Martin Scorsese filmje annak idején hatalmas botrányt kavart, hiszen szemtelenül provokatív alapötletre épül: milyen életet élhetett volna Jézus, ha nem vállalja fel a sorsát.

Franciaországban tiltakozásképpen mozikat gyújtottak fel a katolikusok, a rendezőnek testőröket kellett fogadnia a fenyegetések miatt, Bulgáriában pedig a mai napig nem adhatta le a filmet a tévé az ortodox egyház közbenjárására.

A Krisztus utolsó megkísértése minden idők egyik legmegosztóbb filmje – éppen ezért kötelező darab!

 

Brian élete

Karácsony napján megszületett Jézus – és ugyanekkor született egy másik kisfiú is a szomszéd istállóban, Brian, akit aztán pechére egész életében összekevernek a Megváltóval.

A Brian életét valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: a Monty Python csoport egyik legviccesebb filmje nem annyira megbotránkoztató, inkább tanulságos – hiszen a történelem alulnézetből mindig sokkal szórakoztatóbb és könnyebben átélhető.