A legjobb utazós könyvek, nem csak nyaralásra

Bodnár Alexa
Írta: ,

Akár utazol a nyáron, akár kimarad idén nálad a nyaralás, egy utazós könyvet legalább érdemes felvenned a nyári olvasnivalóid listájára. Utazós könyveket nem feltétlenül azért érdemes olvasnod, hogy válassz magadnak is egy úticélt és nyakadba vedd a világot, hanem azért is, mert segítenek a tervezésben, ha egy kicsit változtatnál az életeden, amihez maga a nyár is egy jó időszak.

Eric Weiner, A boldog zarándok, 2009. Kép forrása: libri.hu

Eric Weiner Liz Gilbert-hez hasonlóan azért indult útnak, hogy megtalálja a boldogságot, amelyről nem is sejtette az elején, hogy mennyire apró dolgokban fogja majd meglátni a világ legeldugottabb, legkisebb szegleteiben.

Gyakran halljuk, hogy a boldogságot a hétköznapi, kisebb dolgokban érdemes keresnünk, és ez a könyv éppen erről szól, hogy milyen apró csodákban láthatjuk meg a boldogságot.

Ha egy olyan utazós könyvet olvasnál, amely ad majd valami pluszt az életedhez, akkor ez lesz a neked való mű.

Alex Garland, A part, 1997. Kép forrása: hookum.blogspot.hu

A part története sokaknak ismerős lehet a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hasonló című filmből, amelynek ez a regény volt az alapja.

A történetben Richard, a hátizsákos turista érkezik meg Délkelet-Ázsiába, ahol egy vakítóan fehér homokos tengerpartos, elveszett kis szigetről hall Thaiföld közelében, amelyet aztán felkutat.

A part egyszerre utazós könyv, romantikus történet és helyenként horrorszagú kalandregény, így ha egy nagyon izgalmas utazásos művet olvasnál, mi ezt ajánljuk neked.