A legjobb táborozós filmek a nyári mozizáshoz

Írta: ,

Ha még nem láttál egy nyári táboros filmet, akkor azért, ha pedig kimondottan szereted ezeket a filmeket, akkor pedig azért érdemes megnézned legalább egyet a legjobbak közül. Összegyűjtöttük neked a mi kedvenc nyári táboros filmjeinket, hogy válaszhass közülük kedvedre valót.

Holdfény királyság (Moonrise Kingdom), 2012 Kép forrása: lifehack.org

1/6 Holdfény királyság (Moonrise Kingdom), 2012

Wes Anderson filmje nem egy klasszikus táborozós vígjáték, sokkal inkább filmdráma, egy nagyon érdekes történettel, kicsit furcsa megoldásokkal és gyönyörű képekkel.

A történet 1965 nyarán játszódik, és két kiskamaszról szól, akik szerelmesek lesznek egymásba, és megszöknek a vadonba a nyári táborból.

A tábor közössége és a New England partján lévő kis sziget lakói, ahol a tábort tartják közösen indulnak a gyerekek felkutatására.

Ha szereted a néhány tíz évvel ezelőtt játszódó történeteket, és tényleg egy érdekes filmet néznél, akkor mi ezt javasoljuk neked.

2/6 Nyári tábor (Summerhood), 2008

A rengeteg jelölést és díjat bezsebelt nyári tábor egyáltalán nem úgy akarja bemutatni a táborozást, hogy megszépíti azt, hiszen pontosan arról szól a történet, hogy versengenek egymással a 10-12-14 éves gyerekek, és milyen csínytetteket követnek el egymás ellen, és hogyan fognak össze a táborvezetővel szemben.

A történetet bonyolítja egy szép lány érkezése, aki miatt harc alakul ki egy közös faházban élő baráti társaság között is.

Apád-anyád idejöjjön! (The Parent Trap), 1998 Kép forrása: imdb.com

3/6 Apád-anyád idejöjjön! (The Parent Trap), 1998

Valójában egy modern kori két Lotti történet az Apád-anyád idejöjjön!, amelyben Lindsay Lohan alakít egy ikerpárt, akik nem is tudtak egymás létezéséről, amíg egy nyári táborban nem találkoznak.

Ahogy Erich Kästner eredetijében, a gyerekek megbeszélik egymással, hogy helyet cserélnek, és a nyár végén az eddig nem ismert szülőjükhöz költöznek.

Nehézfiúk (Heavy Weights), 1995 Kép forrása: blogs.disney.com

4/6 Nehézfiúk (Heavy Weights), 1995

A Nehézfiúk a sok amerikai filmben emlegetett fogyókúrás táborról szól, amelyben szüleik egy ilyen helyre küldenek néhány túlsúlyos kamaszfiút.

A táborról kiderül, hogy kevésbé szörnyű hely, mint azt a srácok elsőre gondolták, és annyit ehetnek, hogy még gyarapszik is a súlyuk.

Ám az idill hamar elromlik, amikor megérkezik a tábor új vezetője, aki vasmarokkal irányítja majd a bentlakók életét.

A Nehézfiúk egy szuper film a barátságról és az összetartásról, ezért ha szereted ezt a témát, mindenképpen neked ajánljuk.

Pomponsrácok (Fired Up), 2009 Kép forrása: sharetv.org

5/6 Pomponsrácok (Fired Up), 2009

A Pomponsrácok egy valódi pompon-szurkoló tábor mindennapjait mutatja be, ahova a film két főhőse azért keveredik el, hogy pomponfiúnak álljanak, és ahogy az lenni szokott, minél több lányt megismerhessenek.

A történet akkor kezd el bonyolódni, amikor az egyikük valóban szerelmes lesz, ám kiszemeltjének már van barátja, akitől el kellene hódítani.

Ha egy laza vígjátékot néznél ebben a témában, szerintünk ez lesz a te filmed!

Tucatjával olcsóbb 2. (Cheaper by the Dozen 2.), 2005 Kép forrása: imdb.com

6/6 Tucatjával olcsóbb 2. (Cheaper by the Dozen 2.), 2005

A Tucatjával olcsóbb című film folytatása nem klasszikus tábori történet, de nagyon hasonló milliővel rendelkezik: a történet szerint a nagyon nagycsaládos Tom Baker – 12 gyermek büszke apukája – összehívja egy nyári kiruccanásra a famíliát.

Ám a pihenés kevésbé lesz idilli, mint várták, hiszen a családfő régi riválisa, a szintén nagycsaládos Jimmy Murtaugh is ugyanott nyaral, ahol hőseink.

Hogy ne legyen unalmas a pihenés, a két család rendez egy egész szezonon át tartó vetélkedőt, hogy megtudják, kik a jobbak, ám a végére az apukákon kívül már senki nem szeretné folytatni a balhét.