A legjobb, ősszel játszódó filmek forró csoki mellé

Írta: ,

Mit is lehet csinálni a szürke, esős, hűvös napokon? A legjobb, ha ilyenkor bekuckózol a jó meleg szobába, betakarózol, kezedbe fogsz egy bögre forró csokit és elindítasz egy jó filmet. Cikkünkben most 5 olyan klasszikust ajánlunk, amelyek ősszel játszódnak és garantáltan jó érzés lesz újranézned őket!

Harry és Sally Kép forrása: hubpages.com

1/5 Harry és Sally

1989, romantikus film/vígjáték. Főszerepben: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie FisherKi ne emlékezne azokra az aranyló, vöröslő falevelekre, amelyek a jelenetek hátterében megjelennek?

De természetesen nem csak az őszi New York látképe teszi felejthetetlenné ezt a klasszikust, hanem a főszereplők alakítása is.

A film a férfi és a nő közötti kapcsolatot boncolgatja. Kialakulhat szoros barátság a két nem képviselői között?

Mi történik akkor, ha egyszer mégis lefekszenek egymással? Érdekes, aranyos történet, idén mindenképp érdemes újranézni egy bögre forró csokival a kezünkben!

A szerelem hálójában Kép forrása: glamour.com

2/5 A szerelem hálójában

1998, filmdráma/romantikus film. Főszerepben: Tom Hanks, Meg Ryan

Egy újabb romantikus film Meg Ryan főszereplésével, a színésznő partnere pedig ezúttal Tom Hanks.

A történet azt a korszakot mutatja be, amikor még nem volt Tinder, az internetes társkeresés kimerült az e-mailezgetésől. Régi szép idők!

Ugye milyen jó is volt még akkor? A filmben az évszakok váltják egymást, de van egy igazán emlékezetes jelenet, amelyben Joe (Tom Hanks) kifejti, mennyire szereti New York őszi arcát.

Mint mondja, ilyenkor mindig kedve támad beszerezni az iskolai felszerelést. Szívesen küldene egy csomag írószert Kathleennek (Meg Ryan) is, már ha tudná a lakcímét…

Más világ Kép forrása: imdb.com

3/5 Más világ

2001, fantasy/misztikus film. Főszerepben: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston, Alakina MannItt egy kevésbé romantikus, de annál izgalmasabb történet ezúttal Nicole Kidmannal a főszerepben.

A Más világban a misztikus hangulathoz hozzájárul az állandó ködös, szürke, nyirkos őszi időjárás. A helyszín Jersey szigete, az időpont 1945, a II. világháború vége.

Grace (Nicole Kidman) két gyermekével egyedül lakik, férje nem tért haza a háborúból. A gyermekek egy furcsa betegségben szenvednek, nem érheti őket közvetlen napfény.

Éppen ezért a lakásban mindig félhomály, sötétség uralkodik. Hamarosan új szolgálók érkeznek a házhoz, ami természetesen bonyodalmat okoz. Kissé félelmetes, de a meleg szobában, a takaró alá bekuckózva társasággal érdemes megnézni.

Love Story Kép forrása: dirty-diana0.blogspot.hu

4/5 Love Story

1970, filmdráma/romantikus film. Főszerepben: Ali MacGraw, Ryan O'Neal, John MarleyVissza a romantikus filmekhez!

Természetesen nem hagyhattuk ki a listáról a Love Story-t, amelynek szereplői ősszel szeretnek egymásba az egyetemen.

A fiatalokat óriási társadalmi különbség választja el egymástól, és ahogyan ez lenni szokott, a szülők is ellenzik a kapcsolatukat. Ők mégis együtt maradnak, dacolva az élet nehézségeivel, egymást támogatva és szeretve.

Boldogságukat azonban hamarosan beárnyékolja, hogy Jenny megbetegszik és kiderül, hogy csupán hónapjai vannak hátra…

Édesek és mostohák Kép forrása: hookedonhouses.net

5/5 Édesek és mostohák

1998, filmdráma. Főszerepben: Susan Sarandon, Julia Roberts, Ed HarrisA végére hagytunk még egy kissé szomorkás filmet, az örök klasszikust, ez az Édesek és mostohák.

A szereposztás zseniális és a történet is érdekes: két nő küzd a szeretett férfiért és a családért.

Az új, fiatal és csinos feleség igyekszik férje gyermekeinek pótmamája lenni, ezt azonban nem nézi jó szemmel az exfeleség.

Nem csupán egy elcsépelt sztoriról van szó azonban, hamarosan ugyanis tragikus esemény következik be, amely mindent felborít.

Nagyon szép történet, megható, nem lehet rajta nem sírni. Mi mégis azt mondjuk, idén ősszel nézd újra!