A legjobb Nőnapi filmek, lenyűgöző női karakterekkel

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha idén kihagynád a lánybulit Nőnapon, és inkább valami nyugisabb kikapcsolódásra vágysz, nézz meg inkább egy filmet, amely inspiráló nők történetét dolgozza fel. Összegyűjtöttük neked a legjobbakat ezek közül, hogy könnyebben tudj választani!

Mona Lisa mosolya Kép forrása: mymovies.it

A Mona Lisa mosolya egy olyan tanárnő történetét meséli el, aki az ország egyik legnívósabb lányiskolájában kezd tanítani az 1950-es években.

Julia Roberts alakítja a főszereplőt, aki úgy gondolja, az elit intézményben tanuló lányok nyitottak a világra, és sikeres nőkké szeretnének válni, de csalódnia kell: hamar rádöbben, hogy a diákok többsége úgy vélekedik, hogy az jelenti a sikert, ha jól házasodnak és jó háziasszony válik majd belőlük.

A tanárnő így hát arra adja a fejét, hogy felnyissa diákjai szemét, és megtanítja őket lázadni.

A világ egyik leghíresebb first lady-jének, Jackie Kennedynek a bőrébe bújik Natalie Portman abban a lenyűgöző életrajzi drámában, amely bemutatja, hogyan érte el a vonzó és intelligens elnökfeleség azt, hogy az amerikaiak véleménye megváltozzon, és jobban kedveljék a Fehér Házat és annak lakóit is.

A filmben láthatod, mekkora lelki erőre volt szüksége Jackie-nak ahhoz, hogy felülkerekedjen gyászán, és ki tudjon állni a nemzete mellett, és tovább tudja vinni néhai férje szellemi örökségét, hogy ne vesszen kárba közös munkájuk.