A legjobb filmek, amik Valentin-napra hangolnak

Írta: ,

Nyakunkon az év legromantikusabb napja, itt az idő megtalálni mellé a legmegfelelőbb filmet! Csupa olyan kedvencet válogattunk össze, amelyek az igaz szerelmet éltetik – tökéletes kiegészítői lehetnek a Valentin-napnak, akár a pároddal töltöd, akár egyedül. Kapj elő egy doboz bonbont és induljon a filmezés!

Álom luxuskivitelben

1/7 Álom luxuskivitelben

Akkora divatbolond vagy, hogy te is legszívesebben a Tiffanynál reggeliznél? Akkor ezt a tökéletes, mégsem üres tündérmesét imádni fogod. Az Álom luxuskivitelben maga a megtestesült báj és elegancia, amely mindörökre bebetonozta Audrey Hepburn divatikon státuszát.

A bolondos lány és a gátlásos író különös találkozásának története a szellemes párbeszédek, a minden ízében stílusos környezet és persze a javíthatatlanul romantikus finálé miatt lett legendás. Igazi csemege!

Kaliforniai álom

2/7 Kaliforniai álom

Mi a fontosabb: a karrier vagy a boldogság? Mostanában mindenki a Kaliforniai álomról beszél, nem véletlenül: ez a film egyszerre tiszteleg a legnagyobb klasszikusok előtt és újítja meg a musical műfaját.

De a legfontosabb, hogy vérbeli romantikus történet!

Olyan filmre vágysz, amitől egy kicsit színesebbnek és vidámabbnak látod a szürke hétköznapokat? A 14 Oscar-díjra jelölt Kaliforniai álom varázslatos élmény, ráadásul a zenéje sem fog egykönnyen kimenni a fejedből.

Lesz ez még így se!

3/7 Lesz ez még így se!

A rózsaszín ködben úszó romkomok helyett valami karcosabbra vágysz?

Ahogy a szerelem is sokféle lehet, a Valentin-napi filmek között is akad, ami kilóg a sorból.

A Lesz ez még így se! főhőse igazi magának való, embergyűlölő figura – aki lassan mégis ráébred a barátság és szerelem fontosságára.

Az idáig vezető útnak pedig – Jack Nicholson alakításának köszönhetően – minden perce szórakoztató.

Mielőtt felkel a nap

4/7 Mielőtt felkel a nap

Kevés olyan film van, ami spontánabb és szerethetőbb karaktereket mutat be, mint a Mielőtt felkel a nap – az első pillanattól úgy érezzük, mintha régi jó ismerőseink lennének a fiatalok. Így természetes, hogy végig szurkolunk nekik.

Létezik szerelem első látásra?

Egy váratlan találkozás tényleg örökre megváltoztathatja az életed? Richard Linklater Mielőtt-trilógiája szerint igen!

Akár mozimaratont is tarthatsz a három filmből Valentin-napon, de az elsőt semmiképp ne hagyd ki.  

Micsoda nő!

5/7 Micsoda nő!

A Micsoda nőt senkinek nem kell bemutatni: Julia Roberts rút kiskacsa sztorija meglehetősen merész, hiszen egy prostituáltat állít a középpontba, hogy aztán a sok hullámvölgy után révbe jutassa egy igazi herceg oldalán.

Léteznek-e modern tündérmesék?

Ezt a filmet látva kicsit visszatér a hitünk: igenis érdemes a felszín alá nézni, a legváratlanabb helyen is találhatsz szerelmet, mindenki megérdemel egy második esélyt…

Nosztalgiázásra fel.

Bridget Jones naplója

6/7 Bridget Jones naplója

Egyedül töltöd a Valentin-napot, és elkélne egy kis vigasztalás? Itt a tökéletes megoldás!

Kedvenc szingli példaképünk és titkos vigaszunk, Bridget Jones kalandjait néha egyszerűen muszáj újranézni.

Bridget szerencsétlenkedését, majd szuper romantikus szerelmi bonyodalmait látva megnyugodhatsz: számodra is van remény!

A boldog vég elérése előtt viszont ez az a film, ami segít könnyedén, viccesen felfogni a szingli élet nehézségeit és örömeit.

Elveszett jelentés

7/7 Elveszett jelentés

A Valentin-nap a szerelem ünneplése – de minden szerelemhez a magányból vezet az út.

Erről szól az Elveszett jelentés, melynek két hőse egy magányos fiatal lány és egy kiégett középkorú színész, akik közösen felfedezik az élet nagyszerűségét.

Meg persze egymást, ami ugyanilyen csodálatos felismerés. Az Elveszett jelentés visszaadja a hitünket: még a követhetetlenül felgyorsult világunkban is találhatsz valakit, akivel tökéletesen egy hullámhosszon vagytok.