A legjobb barátnős filmek, amiktől jobban értékeled majd a női barátságot

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan érezzük úgy, hogy legjobb barátságunk olyan, mintha azt előre megírták volna, és mint amiből érdemes lenne filmet készíteni. Hát, még az is lehet, hogy ez megtörtént, hiszen számtalan legjobb barátságot vittek már filmvászonra, amelyek emlékeztethetnek a saját legjobb barátunkkal való viszonyunkra. Megmutatjuk, nekünk melyikek a kedvenc filmes legjobb barátságaink – melyikre hasonlít a tiéd a leginkább?

Molly-t, az addig a gazdag rocksztár édesapa eltartott lányának szerepében tetszelgő huszonéves manhattanit az a felismerés éli, hogy teljesen eladósodott, ezért munkát kell keresnie, így lesz egy lemezkiadó tulajdonos lányának, Raynek a bébiszittere.

Az ő történetük egy olyan legjobb barátságról szól, ahol az egyik fél éppen azt tanulja, hogyan vállaljon felelősséget, és váljon felnőtté, míg a másiknak segít, hogyan maradhatna egy ideig még gyerek, a szörnyűségek ellenére, amik korábban érték.

Ez az a fajta legjobb barátság, ahol a két fél első ránézésre nagyon eltér egymástól, ám ez csak azért van, mert így egészítik ki egymást tökéletesen.

Thelma és Louise Kép forrása: theodysseyonline.com

Thelma a tipikus fásult, életunt háziasszony, akinek egyetlen fontos kapcsolata a legjobb barátnője, a fiatalabb, csinos Louise, aki igyekszik élvezni az életet.

Amikor útnak indulnak, hogy feldobják egy kicsit Thelma kedvét is, a nőt megpróbálja megerőszakolni egy férfi, akit Louise agyonlő.

A legjobb barátnők természetesen ebben a helyzetben sem hagyják cserben egymást, és együtt menekülnek a rendőrség elől.

Az ő barátságuk a tipikus példája annak, hogy a legjobb barátok a legzűrösebb időkben is kiállnak egymásért, és ha kell, még bűntársakká is válnak, hogy mentsék egymás bőrét.