A legjobb 6 sorozat uralkodó családokról

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan rajongunk az uralkodó családokról szóló sorozatokért, és szerencsére a britek még nálunk is jobban odáig vannak ezekért a sztorikért, így rengeteg ilyen témájú sorozatot is készítenek. Összegyűjtöttük ezek közül a legjobbakat, hátha találsz köztük újat magadnak, ha pedig nem voltál még eddig a téma rajongója, akkor kedvet kapj hozzá!

Reign – Az uralkodónő Kép forrása: ew.com

Nemrég ért véget a négy évadot megért Reign című sorozat, amely Stuart Mária történetét mutatja be, a francia udvarba kerülésétől kezdve a II. Ferenccel való házasságán át egészen az Erzsébet királynővel való viszályáig.

A sorozatot még kezdetben a Pletykafészekhez hasonlították, hiszen az átlagos történelmi sorozatokhoz képest rengeteg benne az intrika és a szerelmi szál is fontos szerepet kap a szériában.

Ha már a Tudorokat is imádtad, akkor érdemes ezt a sorozatot is megnézned, hiszen korban éppen a VIII. Henrik utáni időszakról szól Franciaországban, Angliában és Skóciában.

The Crown Kép forrása: indiewire.com

A The Crown című sorozat érdekessége, hogy a főhőse egy olyan uralkodó, aki még jelenleg is trónon van: nem más, mint maga II. Erzsébet.

A brit anyakirálynőt a legtöbben úgy ismerjük, mint egy őszes hajú, kedves idős hölgy, pedig nagyon izgalmasak voltak a fiatalságának évei, trónra kerülése és a házassága is.

Ebből a sorozatból most még jobban megismerheted a leghosszabb ideje az angol trónon lévő uralkodót és családját, méghozzá elég hitelesen.