A legjobb 6 sorozat uralkodó családokról

A legjobb 6 sorozat uralkodó családokról

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb 6 sorozat uralkodó családokról

Sokan rajongunk az uralkodó családokról szóló sorozatokért, és szerencsére a britek még nálunk is jobban odáig vannak ezekért a sztorikért, így rengeteg ilyen témájú sorozatot is készítenek. Összegyűjtöttük ezek közül a legjobbakat, hátha találsz köztük újat magadnak, ha pedig nem voltál még eddig a téma rajongója, akkor kedvet kapj hozzá!

Reign – Az uralkodónő

Nemrég ért véget a négy évadot megért Reign című sorozat, amely Stuart Mária történetét mutatja be, a francia udvarba kerülésétől kezdve a II. Ferenccel való házasságán át egészen az Erzsébet királynővel való viszályáig.

A sorozatot még kezdetben a Pletykafészekhez hasonlították, hiszen az átlagos történelmi sorozatokhoz képest rengeteg benne az intrika és a szerelmi szál is fontos szerepet kap a szériában.

Ha már a Tudorokat is imádtad, akkor érdemes ezt a sorozatot is megnézned, hiszen korban éppen a VIII. Henrik utáni időszakról szól Franciaországban, Angliában és Skóciában.

The Crown

A The Crown című sorozat érdekessége, hogy a főhőse egy olyan uralkodó, aki még jelenleg is trónon van: nem más, mint maga II. Erzsébet.

A brit anyakirálynőt a legtöbben úgy ismerjük, mint egy őszes hajú, kedves idős hölgy, pedig nagyon izgalmasak voltak a fiatalságának évei, trónra kerülése és a házassága is.

Ebből a sorozatból most még jobban megismerheted a leghosszabb ideje az angol trónon lévő uralkodót és családját, méghozzá elég hitelesen.

Versailles

A Versailles című sorozat mi másról is szólhatna, mint a csodálatos és fényűző palotáról, és XIV. Lajosról, a Napkirályról.

A sorozat kevésbé romantikus, mint a Reign vagy a The Crown, sokkal inkább a Trónok Harca világát idézi.

Ha nem egy finomkodó szériát keresel, és érdekel a francia történelem is, akkor érdemes figyelemmel kísérned a jelenleg a második évadnál járó sorozatot.

Victoria

Az 1830-as években játszódik a Victoria című sorozat, amely nem másról, mint a legendás Viktória királynőről szól.

A széria kezdetén a válságban lévő monarchiát ismerhetjük meg, és ekkor koronázzák meg a fiatal királynőt is.

A sorozat leginkább a Downton Abbey-re hasonlít abban a tekintetben, hogy nem csak az uralkodókat ismerjük meg, hanem az alsóbb és felsőbb rétegeit is a korabeli társadalomnak. Ha kedveled a viktoriánus kort, akkor ez a széria biztosan neked való lesz!

 

The White Queen

A The White Queen Philippa Gregory – A fehér királyné című regénye alapján készült sorozat, amely főszereplője Elizabeth Woodwille, akiből később IV. Edward angol király felesége lett.

A történet az izgalmas rózsák háborúja idején játszódik, és a három évtizedet felölelő, a Lancasterek és a Yorkok közötti trónutódlási harcot azokon a nőkön keresztül mutatja be, akiknek fontos szerepük volt az eseményekben.

Ha érdekel egy olyan sorozat is, amely nem egy trónra született királynőről szól, hanem az uralkodóházba utólag került királynéról, akkor ezt ajánljuk neked.

The Royals

A The Royals kicsit kilóg az eddig említett uralkodós sorozatok közül, hiszen egyrészt napjainkban játszódik, másrészt nem egy valós királyi családról szól, hanem egy fiktív famíliáról a brit trónon.

Éppen ezért nem egy történelmi szériáról van szó, hanem sokkal inkább egy drámáról, tele cselszövéssel és érdekes viszonyokkal.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen lehet egy királyi család élete manapság, a közösségi média és egyéb 21. századi vívmányok idején, amikor a monarchia egy nagyon ódivatú dolognak tűnhet, akkor érdemes nézned ezt a történetet, amelynek hamarosan érkezik a 4. évada is.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!