A legboldogabb és legsikeresebb emberek 7 hétvégi tippje

Sándor Alexandra
Írta: ,
A legboldogabb és legsikeresebb emberek 7 hétvégi tippje

Mielőtt rászánnád magad a fürdőszobai penészvakarásra, majd fáradtan lerogynál a kedvenc tévéműsorod elé egy átlagos szombat délutánon, ismerd meg, mit csinálnak ilyenkor az igazán boldog és sikeres emberek! Laura Vanderkam menedzsment szakértő könyvet is írt erről „What the Most Successful People Do on the Weekend” címmel, mi pedig most kiemelünk belőle néhány ötletet.

Áldozz időt magadra!

Gondolj csak bele, hány kompromisszumot szoktál kötni hétvégén! El kell végezned iksz feladatot, találkozni ipszilonnal, és mire a kedvenc elfoglaltságodig jutnál, már vége is annak a két röpke napnak…
Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha kell, akár a határidőnaplódba rögzíts egy néhány órás időintervallumot magadnak, amikor te állsz a középpontban. Az így szerzett idővel bármit kezdhetsz: sportolhatsz, elolvashatsz egy könyvet, de az is szuper, ha csak sétálsz egyet.

Kettő-öt program kell

Laura kutatásai alapján biztos benne, hogy a sikeres emberek összesen 2-5 programot rögzítenek magukra előre a hétvégékre. Aktuális napirendedtől függően ez iszonyú soknak vagy roppant kevésnek is tűnhet.
A hangsúly azon van, hogy legyen néhány dolog, amit hétköznap lelkesen várhatsz, ugyanakkor ne oszd be minden órádat.

Hétvégén érdemes elkerülni a rutinszerű napirendet, hiszen ki kell szakadnod a mókuskerékből – éppen ez a lényeg!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba