A Kaliforniai álom után: a legjobb musicalek, amiket egy pasi is szívesen megnéz

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

A Kaliforniai álom hónapok óta lázban tartja a filmkedvelőket – és nem csak a nőket, pedig musicalről van szó! Bár a zenés filmet női műfajnak szokták tartani, nem Emma Stone és Ryan Gosling filmje az egyetlen, amely a férfiaknak is tetszhet: íme, néhány film, amit a pároddal együtt nyugodtan is megnézhettek!

Chicago

Bűnügyi szál, gyönyörű nők, füstös hangulat és igazán ütős dalok – ki tudna ennek ellenállni?

A Chicago vagány, pörgős és pimasz musical, amely a kétezres évek elején új életet lehelt a műfajba.

Ártatlan lánykák helyett csupa férfigyilkos amazont tett meg főszereplőnek, akik még bűntudatot sem éreznek a tetteik miatt: csak hírnévre vágynak.

A Chicago tehát tulajdonképpen krimi, jó adag médiakritikával, amelyben mellesleg énekelnek és táncolnak is – nem hangzik rosszul egy férfinak sem, igaz?

 

Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

Tim Burton akkor is Tim Burton, ha musicalt rendez – ahogy a főszereplő Johnny Depp sem hazudtolja meg önmagát, ugyanolyan különc figurát alakít most is, mint általában.

Itt Helena Bonham Carter oldalán vágja át a torkokat bosszúszomjas borbélyként – a holttestekből pedig húsos pite készül.

Folytassuk? A Sweeney Todd nagyon végletes film, hiszen egy durva, sőt gyomorforgató történetet dolgoz fel könnyednek hitt zenés formában – viszont ha szeretitek az alkotókat, ezt a közös munkájukat is imádni fogjátok.