A 7 legizgalmasabb dokumentumfilm és sorozat: ezektől másképp tekintesz majd a világra

Szirák Viki
Írta: ,

Szeretjük a sorozatokat, imádjuk a jó filmeket, de néha a bőség zavarában teljesen megfeledkezünk egy más, rendkívül izgalmas műfajról: a dokumentumfilmekről. Az utóbbi időben viszont ezek végre kiemelt figyelmet kaptak a különböző gyártóktól, és sorra jelennek meg a legizgalmasabb témákat körbeölelő sorozatok, valós eseményeket bemutatva. Ajánlunk is neked néhányat, ami végig a képernyőre szegezi a tekinteted, és segít, hogy egészen máshogy nézz a világra!

Ez a minisorozat 2019-ben jelent meg, és szinte napok alatt felkúszott az IMDb legjobb sorozatokat bemutató listájának élére.

Nem csoda, hiszen komoly témát dolgoz fel, gyönyörű, megható és sokszor szomorú felvételekkel - ha megnézed, biztos, hogy napokig elgondolkodtatnak a látottak.

A Bolygónk csodái azt mutatja meg, hogy milyen hatással van a globális felmelegedés az állatvilágra, hogyan okoz egyre komolyabb problémákat az éghajlatváltozás az élővilágunkra nézve, úgy, hogy nekünk itthon erről fogalmunk sincs.

A készítők négy éven át dolgoztak a sorozaton, és 50 országban jártak, hogy mindent megmutathassanak a nézőknek. A 8 epizódos dokumentumsorozatot mindenkinek látnia kellene!

2016-ban Werner Herzog készített egy dokumentumfilmet, amiben annak járt utána, hogy az internet hogyan tudott ennyire erőteljes befolyásoló erővé válni az életünkben.

Néhány évtizede még azt sem tudtuk elképzelni, hogy ez létezni fog, most pedig még a bolti sorban állás közben is azt figyeljük, ki írt nekünk a Facebookon.

A férfi felvételei megmutatják, hogyan kúszott be a hétköznapokba az internet, miként váltunk függőjévé, és alakítottuk az életünket köré; ráadásul ez nem csak ránk igaz!

Még a tibeti szerzetesek is ellenőrzik a Twitterjüket a meditálások után, a film pedig ezt is közelről megmutatja.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!