A 4 legemlékezetesebb filmes szexjelenet

Írta: ,

Izgalmasak, szépek, vagy éppen zavarba ejtőek és viccesek. A filmek képzelt történetekbe engednek nekünk bepillantást, és amikor a legintimebb jelenetek is láthatóak lesznek, lehet, hogy egyhamar nem felejtjük, aminek szemtanúi voltunk a filmvászon előtt.

Pára az autóban: Titanic

1/4 Pára az autóban: Titanic

A legendás óceánjáró első és utolsó útján szövődő szerelem Jack és Rose között egy egész generáció érzelmeit indította be, a tiltott románc beteljesedése egy párás üvegű automobilban pedig még keserédesebb attól, hogy már ekkor sejteni lehet, tragédia lesz a történet vége, hiszen mindenki számára ismeretes, mi történik a hajóval.

Bár a jelenet korántsem nevezhető explicitnek, a hangok, a beállítások, az egész hangulat egyszerre teszi romantikussá és hihetetlenül fülledtté is ezt a jelenetet, amire valószínűleg nagyon sokáig fog emlékezni az, aki látta.

Szex a lépcsőn: 9 és 1/2 hét

2/4 Szex a lépcsőn: 9 és 1/2 hét

Bár mai szemmel nézve Mickey Rourke és Kim Basinger kapcsolata azért korántsem annyira vonzó, mint inkább ijesztő, és nagyon nehéz úgy nézni a filmet, hogy közben ne kiabáljuk folyton a képernyőre, hogy „menekülj ettől a hatalommániás pszichopatától!”, Adrian Lyne 1986-os filmjében kétségtelenül megmutatta, hogy tudja, hogyan kell meggyőző szexjelenetet forgatni.

Ha a kontextustól elvonatkoztatunk, a 9 és 1/2 hét lépcsős szexjelenete nem csak gyönyörűen van fényképezve, de pontosan annyit mutat meg, és annyit is bíz a fantáziára, amennyit egy emlékezetes szexjelenetnek kell.

Ha pedig nem vonatkoztatunk el a kontextustól – nos, a jelenet emlékezetessége akkor sem vonható kétségbe.

Amire másért emlékezünk: Koszorúslányok

3/4 Amire másért emlékezünk: Koszorúslányok

Nem minden szexjelenet attól lesz emlékezetes, hogy kellemes bizsergést indított el a filmet nézőkben.

A Koszorúslányok szexjelenete éppen azzal vált legendássá, hogy mennyire béna, kínos és sajnos valahogy mégis realisztikus az egész.

A sztori szerint Kristen Wiig újra és újra Jon Hamm ágyában köt ki, aki viszont sehogyan sem szeretné komolyabbra fordítani a kapcsolatot, és a lepedőkön nyújtott, önelégült, ám rendkívül önző teljesítménye láttán a hősnőnek szerintünk jobb is ez így.

A jelenetről a színészek egyébként később elárulták, hogy egyszerűen csak megpróbáltak hülyéskedni, és míg Hamm célja az volt, hogy jól érezze magát, megkérte Wiiget, hogy ha esetleg véletlenül fájdalmat okozna neki valamivel, csak csípjen belé.

Szex, szex nélkül: A titkárnő

4/4 Szex, szex nélkül: A titkárnő

A hagyományos értelemben vett szex egészen a film legvégéig nincs is a vásznon, de ne legyünk ennyire maradiak: Maggie Gyllenhall és James Spader korántsem szokványos szerelme erotikával fűszerezett jelenetek egész során keresztül bontakozik ki.

A titkárnő asztalra hajolós, elfenekelős jelenete 2002-ben nagyon sok tabut döntött meg, sokakat felháborított, többeket megbotránkoztatott, de legalább ennyien voltak azok is, akik izgalmasnak és vonzónak látták két ember egymásra találását különös vágyaikon keresztül.

Ki ezért, ki azért, de aki látta, szinte bizonyosan emlékezni fog A titkárnő szexjelenetére.