7 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Raczky Júlia
Írta: ,

Érdemes mostanában moziba menni, hiszen rengeteg jó film közül választhattok! Szerkesztőségi kupaktanácsunk keretében készítettünk egy listát – a teljesség igénye nélkül – azokról az alkotásokról, melyeket szerintünk mindenképpen nagy vásznon kell megnézni! Írjátok meg nekünk, nektek hogyan tetszettek az alábbi filmek! :)

A dán lány Kép forrása: premierfilmek.blog.hu

A történet középpontjában egy különc művészházaspár áll, melynek férfi tagja egy portré kedvéért női ruhába bújik. Az élmény sorsfordító számára, és ráébred, ez az a forma, melynek segítségével igazán képes kifejezni önmagát, még a társadalom rosszallása ellenére is.

A rendező Tom Hooper keze alatt olyan filmek készültek korábban, mint A nyomorultak vagy A király beszéde, és A dán lányban is remekel, ami az érzékeny interpretációt és a jellemrajz gondos kibontását illeti. 

Az Oscar-díjas Eddie Redmayne pedig egészen megdöbbentő hitelességgel alakítja a férfit, aki a történelem során elsőként operáltatta át magát nővé. Már csak a parádés színészi játék miatt is érdemes megnézni!

Egy tökéletes nap Kép forrása: mozinezo.hu

Tim Robbins híres meggondolt szerepválasztásairól. Általában az érzékenyebb emberi drámák, intellektuális történetek felé húz a szíve, ez a film pedig szintén ebbe a sémába illeszkedik.

Egy háború sújtotta bosnyák falu fennmaradása kérdőjeleződik meg, amikor az ivóvízellátást biztosító kútban egy holttestet találnak.

A test kihúzása több szempontból is problémás, de az idő sürget, mert hamar megmérgezheti a vizet. A válsághelyzetből hasznot húzni vágyók, a bürokrácia, és a bizalmatlan helyi lakosok mind csak nehezítik a helyzet megoldását.

Izgalmas történet nagyszerű színészekkel!