6 népszerű film meglepő forgatási titkai: innentől kezdve teljesen új szemmel nézed majd őket

Szirák Viki
Írta: ,
6 népszerű film meglepő forgatási titkai: innentől kezdve teljesen új szemmel nézed majd őket

Kép forrása: pinterest.com

Néha egészen más szemmel nézünk egy filmre, ha tudjuk, mi történt a színfalak mögött. Az, hogy a színészek hogyan készülnek egy-egy szerepre, vagy hogy milyen trükköket alkalmaznak, hogy a képi világ tökéletes legyen, sokkal izgalmasabbá tud tenni egy mozifilmet. Ennek kapcsán hoztunk el néhány olyan tényt népszerű filmekről, amiket még a rendezők sem igazán hangoztatnak!

Ez a film hatalmas siker volt, de tudtad, hogy mielőtt elkészítették volna, 20 évig állt a forgatókönyv?

137 alkalommal fogtak neki az elkészítésének, majd kaszálták el, mert nem igazán hittek a sikerében, és nagyon megosztó témának találták. Maga a film ugyanis egy életrajzi dráma, ami egy Ron nevű HIV-fertőzött férfi utolsó napjait mutatja be.

A büdzsé rendkívül alacsony volt, ezért a sminkeseknek összesen 250 dollár jutott arra, hogy mindenkinek elkészítsék a sminkjét a számtalan forgatási napra.

Hogy egy kicsit spóroljanak, volt, hogy szenet használtak, a végeredmény pedig olyan tökéletes lett, hogy az Oscaron még jelölték ki a legjobb smink kategóriában.

A 6 millió dolláros keretből készített alkotás aztán 55 millió dolláros bevételt hozott.

Tarantino tavaly bemutatott filmjét izgatottan várta az egész világ, pláne, hogy Leonardo DiCaprio és Brad Pitt főszereplésével érkezett.

Azonban a rendező azért, hogy Leo meggyőző legyen az akciófilmek főszerepében, szigorú diétára kényszerítette a színészt.

Ő, aki imádja a tésztát és lényegében mindent, amiben cukor van, kénytelen volt ezeknek hónapokra búcsút mondani, ráadásul több száz fekvőtámaszt kellett csinálnia napi szinten! A másik érdekesség, hogy Tarantino ragaszkodik ahhoz, hogy a színészek pontosan azt mondják, ami a forgatókönyvben szerepel. Kétszer tett kivételt: egyszer, amikor Leo elfelejtette a szövegét és dührohamot kapott (ez improvizálás volt), a másik pedig, amikor Brad Pitt vigasztalta kollégáját, és azt mondta neki: „Te vagy Rick...Dalton. Sose felejtsd ezt el!” A színésznek állítólag még karrierje kezdetén mondták ezt és erőt merített belőle, a forgatás pillanatában pedig jó ötletnek tűnt elismételni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!