6 kihagyhatatlan sorozat őszre, amit már nagyon várunk

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha hozzám hasonlóan az ősz számodra is egyet jelent a korai sötétedés alkalmából a takaró alá vackolással és a sorozatnézéssel, akkor jó hírem van! Idén ősszel bőven lesz majd mit néznünk! Igazi sorozat-junkieként nekem az alábbiak a kedvenceim – van, amiből hamarosan indul az új évad, és van, ami már elkezdődött, de még nem késő bekapcsolódni. Popcornt elő, és indulhat a bűnös élvezet!

Scream Queens Kép forrása: fox.com

A Scream Queens-t az fogja szeretni, aki hozzám hasonlóan őszintén, szégyentelenül és leplezetlenül szereti a trash műfaját.

Az alapsztori mindent elárul: egy egyetemi kapmuszt egy vörös ruhás, ördögmaszkos sorozatgyilkos kezd terrorizálni, amit a nagyon szőke, nagyon gazdag hallgatólányok elsősorban azért nehezményeznek, mert rontja a népszerűségüket.

Az American Horror Story és a Glee alkotóinak fejéből kipattant sorozat nagyjából az előbbi két széria ötvözete, szuper jó szereplőgárdával, tömény iróniával és visszafogott borzongással.

Egyelőre csak angolul érhetőek el a részek a neten, de ez senkit ne riasszon el, minimális nyelvtudás is elég, a karakterekből adódóan ritkák a mély párbeszédek.

American Horror Story: Hotel Kép forrása: moviepilot.com

Az American Horror Storynak az első évada szippantott be, évekkel a premier után kezdtem el nézni, és egy éjszaka alatt a végére is értem – mondjuk, mikor hajnalban felugrott mellém a macska a kanapéra, majdnem frászt kaptam.

A második évadot imádtam, a harmadikat utáltam, a negyedikben pedig szerintem rengeteg magas labda volt, amit nem csaptak le a készítők, túl sok szálat mozgattak, és végül egyikkel sem alkottak maradandót.

Hogy az októberben induló új évad, a Hotel milyen lesz, azt még nem tudni, sokakhoz hasonlóan én is azt remélem, hogy kicsit visszanyúlnak az első évad hangulatához, mindenesetre izgalommal és nasival várom őket.