6 kihagyhatatlan sorozat őszre, amit már nagyon várunk

Írta: ,

Ha hozzám hasonlóan az ősz számodra is egyet jelent a korai sötétedés alkalmából a takaró alá vackolással és a sorozatnézéssel, akkor jó hírem van! Idén ősszel bőven lesz majd mit néznünk! Igazi sorozat-junkieként nekem az alábbiak a kedvenceim – van, amiből hamarosan indul az új évad, és van, ami már elkezdődött, de még nem késő bekapcsolódni. Popcornt elő, és indulhat a bűnös élvezet!

Scream Queens Kép forrása: fox.com

1/6 Scream Queens

A Scream Queens-t az fogja szeretni, aki hozzám hasonlóan őszintén, szégyentelenül és leplezetlenül szereti a trash műfaját.

Az alapsztori mindent elárul: egy egyetemi kapmuszt egy vörös ruhás, ördögmaszkos sorozatgyilkos kezd terrorizálni, amit a nagyon szőke, nagyon gazdag hallgatólányok elsősorban azért nehezményeznek, mert rontja a népszerűségüket.

Az American Horror Story és a Glee alkotóinak fejéből kipattant sorozat nagyjából az előbbi két széria ötvözete, szuper jó szereplőgárdával, tömény iróniával és visszafogott borzongással.

Egyelőre csak angolul érhetőek el a részek a neten, de ez senkit ne riasszon el, minimális nyelvtudás is elég, a karakterekből adódóan ritkák a mély párbeszédek.

American Horror Story: Hotel Kép forrása: moviepilot.com

2/6 American Horror Story: Hotel

Az American Horror Storynak az első évada szippantott be, évekkel a premier után kezdtem el nézni, és egy éjszaka alatt a végére is értem – mondjuk, mikor hajnalban felugrott mellém a macska a kanapéra, majdnem frászt kaptam.

A második évadot imádtam, a harmadikat utáltam, a negyedikben pedig szerintem rengeteg magas labda volt, amit nem csaptak le a készítők, túl sok szálat mozgattak, és végül egyikkel sem alkottak maradandót.

Hogy az októberben induló új évad, a Hotel milyen lesz, azt még nem tudni, sokakhoz hasonlóan én is azt remélem, hogy kicsit visszanyúlnak az első évad hangulatához, mindenesetre izgalommal és nasival várom őket.

Walking Dead Kép forrása: playbuzz.com

3/6 Walking Dead

Ígérem, hamarosan vidámabb vizekre evezünk, mert jönnek új évadokkal vígjátékok is szerencsére, de nem mehetek szó nélkül a Walking Dead mellett, amit az előző évad zárása után személy szerint csak ajánlani tudok.

Aki még mindig azt gondolja, hogy ez az a „zombis sorozat”, az gyorsan kapcsolódjon be a sztoriba: miközben persze van izgalom és trancsírozás is a vérre szomjazó néző kielégítésére, azért vastagon van itt társadalomkritika és lélektan is, a karakterfejlődés pedig lenyűgöző.

Nem fogom lelőni a poént, de azért, ahogy a túlélésért mostanra bármire képessé vált Rick szembenéz majd régi önmagával, megéri várni az új részt.

The Big Bang Theory – Agymenők Kép forrása: sildavia9.wordpress.com

4/6 The Big Bang Theory – Agymenők

Bevallom őszintén, hogy egy pár éve felhagytam az Agymenőkkel, mert nekem kicsit túlságosan vontatottá vált a sztori.

Úgy tűnt, mintha a szereplők ugyanazokat a köröket futnák, egy helyben táncolnának, anélkül, hogy bármi meglepetés történne.

Aztán véletlenül belenéztem az előző évad végébe, és úgy döntöttem, idén ősszel megint adok neki egy esélyt – eddig nem bántam meg.

Bár szerintem még mindig lehetnének kicsit bátrabbak a készítők, de legalább már néhány karakter életében történik valami változás, és azzal, hogy ezek a szereplők nincsenek hibernálva többé, máris újból élvezhetővé vált a sorozat.

Brooklyn Nine-Nine Kép forrása: imab.ucoz.hu

5/6 Brooklyn Nine-Nine

A képzeletbeli rendőrőrs mindennapjait reality stílusban követő sorozat idén ősszel a harmadik évaddal tért vissza, tehát ha valaki meg szeretné nézni a korábbi részeket is, akkor sincs még nagyon lemaradva.

A karakterek szerethetőek, és bár nincsenek aprólékosan kidolgozva – leginkább egy-egy jellemvonás határozza meg őket – a párbeszédek így is eléggé ütnek ahhoz, hogy egy könnyed és nagyon vicces sorozatot kapjunk.

Nem tudok róla, hogy magyarul is futna valamelyik csatornán, de ha valakinek nem eléggé magabiztos az angolja, akkor érdemes feliratot keresni, mert tényleg a szövegekben elrejtett kis részletek, utalások adják a sorozat sava-borsát.

Modern family – Modern család Kép forrása: watchepisodes.tv

6/6 Modern family – Modern család

Szintén a fake reality stílusának egyik aktuális kedvence – a szereplők időnként még a kamerába is kinéznek, akár egykor az Office-ban.

Aki nem ismerné még őket, a Modern család egy idős, elvált, majd újranősült apából, Jay-ből, a feleannyi idős, latin feleségéből, Gloriaból, a nő előző házasságból született fiából és a pár közös gyermekéből áll, valamint a férfi már felnőtt gyerekeiből és azok családjából. Egy kicsit sem bonyolult, igaz?

Claire (Jay lánya) és kissé lökött férje, Phil, három gyereket nevelnek: a szintén kissé lökött Luke-ot, a szép, de kissé könnyűvérű, és ugyancsak nem túl okos Haley-t, valamint az eminens tanuló Alexet.

Jay fia Mitchell, aki férjével, Cameronnal együtt neveli Vietnámból örökbefogadott kislányukat, Lily-t. Az egészben persze a legjobb, hogy ez a szedett-vedett, kissé flúgos társaság a világon mindennél jobban, de mégsem gej módon szereti egymást, és ettől mindannyian a saját családunkra ismerünk bennük.