6 film, amiért érdemes moziba menni a hétvégén

Írta: ,

Mivel is tölthetnéd ezt az esős hétvégét, mint egy jó mozizással? Ráadásul itt az anyák napja, a közös filmnézés pedig szuper anya-lánya program lehet. Lássuk, miből érdemes válogatni!

Anyák napja Kép forrása: eonline.com

1/6 Anyák napja

Gary Marshall (akinek a leghálásabbak a Micsoda nőért lehetünk) az utóbbi időben olyan filmekkel állt elő, amelyek egy-egy nevezetes nap köré épülnek. Így megtudtuk, hogyan ünnepli a világ az újévet (Szilveszter éjjel), vagy mit csinál a szerelmesek napján (Valentin nap).

Most az anyák napja került sorra: a filmben három különböző női (Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts), illetve egy férfisors (Jason Sudeikis) találkozik egymással, sok móka és kedvesség mellett.

Ha anyukád odavan a könnyed, romantikus filmekért, nem is kérdés, mivel lepd meg a hétvégén!

Tiszta szívvel Kép forrása: cinestar.hu

2/6 Tiszta szívvel

Itt az ideje, hogy Till Attilára ne csak műsorvezetőként, hanem komoly filmrendezőként is nézzünk: a furcsán őszinte Pánik és a sokkolóan kegyetlen Csicska után Tilla ismét különleges filmet készített.

Főszereplői kerekesszékesek, a műfaj viszont akciódráma – ha létezik egyáltalán ilyen.

Tilla szeretett volna leszámolni azzal, hogy a sérült embereket csak áldozatként szokás ábrázolni. Fogta magát, és vagány gengsztereket csinált belőlük.

A Tiszta szívvel ismét egy olyan magyar film, amire érdemes beülni – az biztos, hogy egyhamar nem látunk hasonlót.

A dzsungel könyve Kép forrása: moviepilot.com

3/6 A dzsungel könyve

A dzsungel könyve csodálatos történet, így teljesen érthető, hogy időről időre megihleti az alkotókat. Olyannyira, hogy mostanában két feldolgozást is kapunk – ez az első a sorban, és igencsak magasra tette a mércét a 2018-ban érkező rivális számára.

A film különlegessége, hogy Mauglit egy valódi színész játssza, az állatokat viszont számítógéppel rajzolták meg – miközben olyan sztárok kölcsönzik a hangjukat, mint Scarlett Johansson, Bill Murray vagy Ben Kingsley.

Ha lenyűgözően látványos filmre vágysz, és nem bánod, ha a sötét tónusokat humor szakítja meg, A dzsungel könyve jó választás lesz.

Hurok Kép forrása: filmnews.hu

4/6 Hurok

Eljött ez a nap is: megszületett az első magyar időkavarós thriller.

Madarász Isti filmjének hőse időhurokba kerül, kénytelen újra és újra átélni ugyanazt a pillanatot – a film tétje az, hogy sikerül-e megváltoztatnia az eseményeket, és megmentenie szerelme életét.

A Hurok olyan film, amire nagyon oda kell figyelni, hiszen tovább bonyolítja a képletet, hogy minden visszatérést másvalaki szemszögéből láthatunk.

De megéri a fáradság: bűnügyi film, erős romantikus szállal, mindezt pedig megbolondítja az időbeli ugrálás – szép vállalás egy magyar filmtől.

Mama Kép forrása: universalpictures.com

5/6 Mama

Penélope Cruz új filmjében egymást érik a tragédiák, a Mama végső soron mégis az élni akarást ünnepli.

A főszereplőnek mellrákja van, de közben babát vár – egyetlen vágya, hogy megélje a gyermeke születését, a baba pedig egészséges legyen. A szimbólumokkal teli Mamából a rák mellett nem marad ki a válás, a munkanélküliség és a szeretteink elvesztése sem – de emellett megjelenik a sorsszerűség, a szeretet és az éltető remény.

Ha nem bánod, hogy a közös anyák napi anya-lánya mozizást végigsírjátok, a spanyol film jó választás lehet.

Rómeó és Júlia Kép forrása: dailymail.co.uk

6/6 Rómeó és Júlia

William Shakespeare halálának 400. évfordulóján visszakerült a magyar mozikba az egyik legnépszerűbb Rómeó és Júlia feldolgozás, Franco Zeffirelli 1968-as filmje.

Zeffirellinél a fiatal hősöket valóban fiatal színészek játsszák, így a szenvedélyességük, energiájuk hihetetlenül felpörgeti a jól ismert történetet. A két szerelmes néha komoly felnőttnek, néha felelőtlen kamasznak látszik – a végzetüket természetesen nem kerülhetik el.

Ha még nem láttad, irány a mozi – de ezt a klasszikust bármikor újra lehet nézni, akár a családoddal is.