5+1 hihetetlenül inspiráló film, ami megváltoztatja az egész napodat

Kerekes Vivien
Írta: ,
5+1 hihetetlenül inspiráló film, ami megváltoztatja az egész napodat

Vannak napok, amikor legszívesebben leülnénk a tévé elé, és végignéznénk egy vígjátékot anélkül, hogy különösebben gondolkodnunk kéne a sztorin. De biztosan te is ismered azt az érzést, amikor ennél egy kicsit többre vágysz: esetleg egy olyan filmre, ami napokig ott motoszkál majd a fejedben, és teljesen megváltoztatja a hangulatodat. Most összegyűjtöttünk néhány (talán kevésbé ismert) történetet, amit mindenképpen érdemes megnézned – akkor is, ha már volt szerencséd hozzájuk.

A messzi dél vadjai Kép forrása: rottentomatoes.com

A film egyszerre foglalja magában a dráma és a fantasy elemeit, a sztori pedig igazán magával ragadó.

A főszereplő egy hatéves kislány, Hushpuppy, aki olyan helyen él, amit egy hatalmas gát teljesen elválaszt a külvilágtól. Mivel édesapjának (aki egyedül neveli őt) alkoholproblémái vannak, a gyermek leginkább az őt körülvevő vadállatokban lel barátságokra.

A bonyodalom akkor kezdődik, amikor a 100 évente lecsapó vihar lerombolja a környezetüket, és ezáltal feléleszti az egykor kihalt, gonosz lényeket.

Hushpuppy minden igyekezetét beveti, hogy visszahozza a régi "nyugalmat", és megmentse a szeretteit – ezt pedig olyan módon ábrázolják a képernyőn, amiért 2012-ben 4 Oscar-jelölést is kapott a film.

Pi élete Kép forrása: rottentomatoes.com

Az indiai fiú szívbemarkoló történetét sokáig vetítették a mozikban, így könnyen előfordulhat, hogy már te is láttad legalább egyszer.

A sztori főszereplője Pi, aki egész életét az állatok közelségében töltötte, ugyanis a szülei saját állatkertet vezettek.

Kifejezetten boldog gyermekkora volt, egészen addig, míg egy tengeri utazás során hatalmas vihar tört ki, melyet Pi-n kívül nem sokan éltek túl: családját elvesztette, társaságot pedig csak a csónakra felkapaszkodó tigris, Richard Parker jelentette számára. 

A filmben azt figyelheted meg, ahogy 227 napon keresztül próbálják túlélni a szélsőséges körülményeket – a befejezésben lévő fordulat pedig biztosan téged is alaposan ledöbbent majd.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba