5+1 alapkönyv divatimádóknak

Dienes Petra
Írta: ,
5+1 alapkönyv divatimádóknak

Armani, Chanel, YSL, Dior, Oscar De La Renta... hogy csak pár olyan nevet említsünk, akik a divat iparágat az egekbe emelték! A legnagyobb divattervezők művészként álmodják meg éppen aktuális kollekciójukat és diktálják a trendeket világszerte. Csodájuk ezeket a tervezőket és van is rá okunk, hiszen mindig elérik, hogy a követőjükké váljunk. Mind kíváncsiak vagyunk a történetükre, sikereikre, a hosszú útra, amit megtettek és persze a tanácsaikra is. Ezért összegyűjtöttük azokat a must-have könyveket, amiket minden divatőrültnek kötelező elolvasnia.

Giorgio Armani: A hülyék sosem elegánsak

Ez a kötet a divattörténelem első stylistja, Giorgio Armani szavaiból, mondataiból, „szentenciáiból” állt össze, azokból a nyilatkozatokból, melyeket egyedülálló nemzetközi sikerszériájának évtizedei alatt Armani a világsajtó legkülönbözőbb orgánumainak adott.

Armani sosem szabóként vagy hagyományos értelemben vett tervezőként fogta fel a munkáját, hanem a stílus, a jó ízlés felől közelített az öltözködéshez. Olyasfajta öltözködési forradalmat robbantott ki Olaszországban, mint Coco Chanel Franciaországban. Kirakatrendezőből bárminemű „képzettség” nélkül mára a világ egyik leggazdagabb stylist-vállalkozójává lett. 

Ines De La Fressange – Sophie Gachet: Párizsi Sikk Kép forrása: fiftypairsofshoes.com

Hogy mi is a párizsi nő sikkességének titka? Ines de la Fressange – a francia sikk ikonikus alakja – osztja meg velünk a divat világában eltöltött évtizedek alatt magáévá tett trükkjeit stílussal és szépségápolással kapcsolatban.

Tanácsokat ad a párizsi öltözködési stílus elsajátításához és egy mindössze hét megfizethető alapdarabból és nagyszerű kiegészítőkből álló ruhatár összeállításához. Az Elle divatrovatának újságírójával, Sophie Gachet-val közösen írt szellemes könyv nélkülözhetetlen kalauzként szolgál a párizsi sikk világában.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján