5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézni

Bodnár Alexa
Írta: ,

Történelmi sorozatok terén bizony van élet a Tudorokon és a Vikingeken túl is, és létezik néhány olyan széria, amely mögött nem áll óriási csatorna, így kevésbé lett ismert – pedig egyik sem kevésbé érdekes, sőt!

The Kennedys – A Kennedy család Kép forrása: imdb.com

A kanadai-amerikai koprodukcióban készült 2011-es A Kennedy család, ahogy a neve is mutatja, Amerika egyik legismertebb elnökének, John F. Kennedy-nek és családjának életét mutatja be, valamint azt a jelenséget, amelyet úgy ismerünk, hogy a Kennedy-átok.

A 8 részes minisorozat rengeteget foglalkozik a John és öccse (a szenátor) mögött álló túlzottan is ambiciózus papával, és részletesen bemutatja a politika miatt tönkrement házasságokat. A The Kennedys-ben nem kevésbé ismert színészek alakítják a főszerepeket, mint Greg Kinnear, Tom Wilkinson vagy Katie Holmes, és a történelmi karakterek közül olyan ismert zenészek és színészek történetét is belefűzték, mint Frank Sinatra vagy Marilyn Monroe.

Versailles Kép forrása: mobile.twitter.com

A 2015 óta futó Versailles c. sorozat a Napkirály, XIV.

Lajos udvarába kalauzol el: a történet az 1667-es esztendőben indul, amikor a híres uralkodó még csak 28 éves, és azt a tervet vette a fejébe, hogy felépíti a világ legfényesebb királyságát és a legcsodálatosabb helyet a Földön, Versailles-t. A sorozat bemutatja a kor politikai viszályait, a gazdasági helyzet problémáit, az érdekházasságok világát, és természetesen, mint minden jó francia film és sorozat esetében, itt is számolhatunk túlfűtött viszonyokkal, pompával és elképesztő ruhakölteményekkel.

A leghosszabb ideig uralkodó európai királyt pedig végre nem egy piedesztálra emelt legendaként tárják a nézők elé, hanem románcain, barátain és ellenségein, kapcsolatain keresztül ismerhetjük meg azt az embert, akinek a neve az idők folyamán összeforrt a dicsőséggel.