5 tökéletes nyári olvasmány, amit be kell szerezned a vízpartra

Írta: ,

Nincs is annál jobb, mint az egész napot a forró strandon tölteni, ugye? Persze azért néha érdemes egy kicsit megpihenni, ilyenkor pedig az egyik legklasszabb időtöltés határozottan az olvasás! Ha te is szívesen fekszel el a napozóágyon egy jó könyv társaságában, nézd végig az alábbi listát, ezek az izgalmas történetek ugyanis téged is magukkal ragadnak majd.

Paula Hawkins – A lány a vonaton Kép forrása: libri.hu

1/5 Paula Hawkins – A lány a vonaton

Ez a könyv már a megjelenésekor vezetni kezdte a sikerlistákat, így nem meglepő, hogy októberben már a filmverziója is debütál. Épp ezért nincs is jobb alkalom a nyári pihenésnél ahhoz, hogy elolvasd a sztorit, amit még Stephen King is elismeréssel fogadott.

A történet szerint Rachel minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra, amellyel elhalad egy bizonyos ház mellett: a lány már szinte úgy érzi, ismeri a lakókat, akiket titokban Jessnek és Jasonnek nevezett el. Egyik reggel azonban olyat lát, amire senki sem számított; és ez mindent megváltoztat a három szereplő életében... A krimi és thriller rajongóinak szinte kötelező darab!

Gretchen Rubin – Boldogságterv Kép forrása: libri.hu

2/5 Gretchen Rubin – Boldogságterv

Gretchen egy városi buszon üldögélve rájön, hogy noha a napok elképesztő lassúsággal telnek, az évek mégis szélsebesen elrohannak mellette.

Ekkor dönti el, hogy az elkövetkező egy évet a saját boldogságának keresésére szenteli, megfogadva a tudomány, az ókori bölcsek, vagy éppen a popkultúra tanácsait.

A könyvben ezt a 12 hónapot követheted nyomon, szórakoztató, ugyanakkor ihletet adó formában, és a végére garantáltan te is kedvet kapsz az életed megváltoztatásához!

Harlan Coben – Hiányzol Kép forrása: moly.hu

3/5 Harlan Coben – Hiányzol

Te mit szólnál, ha egy internetes társkeresőoldalon váratlanul belebotlanál abba a srácba, aki 18 évvel ezelőtt összetörte a szíved?

Kat Donovan, a New York-i rendőrség nyomozója ebben a helyzetben találja magát, és úgy dönt, ideje lezárni a múltat; így hát megpróbálja felvenni a kapcsolatot Jeffel. A történet azonban nem ilyen egyszerű, Kat ugyanis rövidesen egy elképesztő összeesküvésbe keveredik, ahol sötét alakok csapdába ejtik, majd elpusztítják áldozataikat.

Ezt a krimit biztos, hogy te sem tudod majd letenni a kezedből!

Milly Johnson – Borúra derű Kép forrása: novelicious.com

4/5 Milly Johnson – Borúra derű

Három legjobb barátnő úgy dönt, eljött az ideje egy kis stressz levezetésnek (és nem utolsó sorban levegőváltozásnak), így szállást foglalnak egy luxusszállóba 10 napra.

A megérkezésük pillanatában viszont kiderül, hogy nem éppen a legjobb helyre kerültek; Ren Dullemben ugyanis mindenki gyanakvóan tekint rájuk, és meglepő titkokat rejtegetnek az aprócska utcák házai között.

A lányok viszont úgy döntenek, ettől független megpróbálják kihozni a legtöbbet a nyaralásból – rövidesen azonban rá kell jönniük, hogy életre szóló kalandba keveredtek.

Ha szereted a romantikus történeteket, ezt biztosan imádni fogod!

Elin Hilderbrand – A pletyka Kép forrása: bookline.hu

5/5 Elin Hilderbrand – A pletyka

Az írónőt nem véletlenül nevezik a nyár királynőjének, könyvei ugyanis fantasztikus szórakozást és rengeteg nevetést ígérnek a tóparti pihenés során.

A két főszereplő Madeline King és Grace Pancik látszólag tökéletes élettel rendelkezik: szuper házasságban élnek férjeikkel, gyönyörű gyermekeik vannak, és minden vasárnapot közösen töltenek el.

A valóság azonban közel sem olyan, mint amilyennek látszik, a sziget lakói pedig szívesen ülnek össze pletykálni róluk. Csakhogy ami a felszín alatt megbújik, arra még ők sem számítanak...