5 tökéletes nyári olvasmány, amit be kell szerezned a vízpartra

Kerekes Vivien
Írta: ,

Nincs is annál jobb, mint az egész napot a forró strandon tölteni, ugye? Persze azért néha érdemes egy kicsit megpihenni, ilyenkor pedig az egyik legklasszabb időtöltés határozottan az olvasás! Ha te is szívesen fekszel el a napozóágyon egy jó könyv társaságában, nézd végig az alábbi listát, ezek az izgalmas történetek ugyanis téged is magukkal ragadnak majd.

Paula Hawkins – A lány a vonaton Kép forrása: libri.hu

Ez a könyv már a megjelenésekor vezetni kezdte a sikerlistákat, így nem meglepő, hogy októberben már a filmverziója is debütál. Épp ezért nincs is jobb alkalom a nyári pihenésnél ahhoz, hogy elolvasd a sztorit, amit még Stephen King is elismeréssel fogadott.

A történet szerint Rachel minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra, amellyel elhalad egy bizonyos ház mellett: a lány már szinte úgy érzi, ismeri a lakókat, akiket titokban Jessnek és Jasonnek nevezett el. Egyik reggel azonban olyat lát, amire senki sem számított; és ez mindent megváltoztat a három szereplő életében... A krimi és thriller rajongóinak szinte kötelező darab!

Gretchen Rubin – Boldogságterv Kép forrása: libri.hu

Gretchen egy városi buszon üldögélve rájön, hogy noha a napok elképesztő lassúsággal telnek, az évek mégis szélsebesen elrohannak mellette.

Ekkor dönti el, hogy az elkövetkező egy évet a saját boldogságának keresésére szenteli, megfogadva a tudomány, az ókori bölcsek, vagy éppen a popkultúra tanácsait.

A könyvben ezt a 12 hónapot követheted nyomon, szórakoztató, ugyanakkor ihletet adó formában, és a végére garantáltan te is kedvet kapsz az életed megváltoztatásához!