5 szuper utazós film, ami miatt kedved támad majd útra kelni

Bodnár Alexa
Írta: ,

A tavasz az egyik legjobb évszak az utazásra, hiszen még nincs túl meleg, a természet kezd újra nyiladozni, és tökéletes az idő a nagyobb sétákhoz is. Összegyűjtöttük a kedvenc utazós filmjeinket, amelyektől neked is kedved támad majd útra kelni, de mindenesetre legalább kizökkentenek majd a szürke hétköznapokból.

Vadon – Wild (2014)

A Vadon című film Cheryl Strayed azonos című életrajzi művéből készült, amelyben 1500 kilométeres gyalogos túrájáról mesél, az Egyesült Államok nyugati partján.

A főszereplő Cheryl úgy érzi, hogy az élete megcsömörlött, és az egyetlen kiutat abban látja, ha magányos túrára indul, hogy közben feldolgozhassa a vele történteket.

Az utazás során rengeteg új emberrel is megismerkedik, akik segítenek megértenie azt, hogy rontotta el az életét, és mit kell tennie a jövőben. Ha egy olyan utazós filmet néznél, amelyben gyönyörű képek vannak az amerikai vadonról, és amely valóban elgondolkodtat az élet értelméről, akkor mindenképpen ezt ajánljuk neked.

A part című filmben Leonardo DiCaprio alakítja Richardot, a világutazó fiatal férfit, aki Thaiföldre érkezik csupán egy hátizsákkal, hogy eddigi életét hátrahagyva végre történjen vele valami izgalom.

Itt megismerkedik két francia turistával, akik mesélnek neki egy titkos szigetről, amely maga a földi paradicsom.

Egy térkép alapján sikerül eljutniuk a szigetre, ahol él egy kisebb közösség, akik ki akartak szakadni az addigi világukból, és letelepedtek az óceán közepén. A kalandot, amelyet Thaiföldön nem sikerült megtapasztalnia, Richard megismeri a szigeten.

Ha imádod a gyönyörű tengerpartokat és az izgalmas történeteket, az utazós filmek közül neked mindenképpen ezt ajánljuk.