5 szuper új sorozat, amit érdemes lesz követned

Írta: ,

Ha egy kicsit kifogytál a sorozatokból, akkor ne bánkódj sokáig, hiszen a tavasz végi-nyár eleji szezonban rengeteg sorozat tér vissza új évaddal, és természetesen érkeznek a legfrissebb szériák is. Mi most ez utóbbiak közül hoztunk neked 5 olyat, amit szerintünk érdemes lesz követned. Ezek közül mindegyik március és május között indult, így rengeteg részt nem tudsz egyszerre megnézni belőlük, de hétről-hétre lesz mit várnod.

1/5 Sweetbitter

Az egyik legklasszabb új sorozat a Sweetbitter, amely eredetije az azonos című, Bestseller kötet.

A sorozat története ott kezdődik, hogy főhősnőnk, Tess 2006-ban New York-ba érkezik, ahol szerez egy felszolgálói állást egy jól menő étteremben. Tess nagyon szereti a várost, de ahogy minden huszonévesnek, neki is meg kell küzdenie azért, hogy legyen itt helye, miből élnie, stb.

Az éttermi munkáról is hamar kiderül, hogy nem egy leányálom, és a kollégák mikroközössége is elég sajátos, ahol nem árt óvatosnak lennie néhány emberrel.

Ha szeretted a Pletykafészket, a 90210-et és a Carry naplóját, ha érdekel az a téma, hogy a huszonévesek hogy boldogulnak a saját világukban, akkor ezt is szeretni fogod!

2/5 Siren

Az utóbbi években újra trendi lett a hableányos-világ, és ezt most a sorozatok is meglovagolják egy kicsit. A Siren című sorozat Bristol Cove-ban, egy tengerparti kis városkában játszódik, és a történet szerint a tengerben ezen a környéken sellők élnek.

Egy halászhajó éppen egy ilyen lényt fog ki, akinek különleges képessége, hogy lábakat tud növeszteni a tengerparton. A sellő itt azonban nem egy Kis Hableány féle, bájos és kedves teremtés, hanem egy olyan lény, akiben benne vannak a ragadozó ösztönök, sokkal inkább a mitológiai szirénekre hasonlítanak. A sorozatban a főhős sellő megpróbál az emberek világában elboldogulni, egy tengerbiológus segítségével, azonban a látszat alatt egy komoly küldetése van.

Ha szereted a misztikus, különleges sorozatokat, filmeket, de már unod az űrlényes témát, akkor mi ezt javasoljuk neked.

3/5 Trust

A nálunk Bizalom címen futó széria egy szintén mostanában menő témát, az ifjabb J Paul Getty, a Getty vagyon örökösének elrablását dolgozza fel.

A Getty-k a Van der Bilt-ekhez, Rockefeller-ekhez hasonló dinasztia, akikkel a ’70-es években, egészen pontosan 1973-ban az esett meg, hogy a család egyik fiatal tagját, az akkor 16 éves ifjabb J. Paul Getty-t a római maffia elrabolta.

Híresen gazdag, azonban még híresebben fukar nagyapja viszont nem akarta kifizetni a váltságdíjat, amit érte követeltek, és csak akkor kezdte elhinni egyáltalán, hogy unokáját tényleg elrabolták, amikor annak fülét küldte el bizonyítékként a maffia. A történet még az elrablás előtt veszi kezdetét, szépen felvázolva a családi helyzetet.

Ha szeretted a Bakelitet, és imádod a ’60-as, ’70-es évek világát, ez a sorozat neked való!

4/5 Splitting Up Together

A legtöbbször addig tart egy történet, amíg eljutunk a happy endig… Nos, a Splitting Up Together jócskán a boldog befejezés utánról indít.

A történet középpontjában egy házaspár áll, akik úgy döntenek, elválnak, de nem költöznek szét, hanem megosztoznak a házon és a kerti házon/garázson.

Mivel van néhány porontyuk is, így éppen az a szülő él velük mindig a nagy házban, aki éppen az ügyeletes, aktív szülői státuszban van, míg a másik a kisebb házban éli világát.

Természetesen ez a szokatlan megoldás rengeteg bonyodalmat okoz, aminek köszönhetően még nehezebb bebizonyítani az ismerősöknek, hogy ez bizony egy jó ötlet.

Ha szeretted a Modern Familyt, és a hasonló családsorozatokat, akkor ezt is nézned kell!

5/5 Vida

Szintén újonc a Vida című sorozat is, amelyben két lánytestvér életét ismerhetjük meg, akik mexikói származásúak, de édesanyjukkal Los Angeles-be költöztek.

A 20-30 év közötti lányok történetébe ott csöppenünk bele, amikor édesanyjuk meghal.

Ezután úgy döntenek, hogy hazamennek Mexikóba, hogy újra felvegyék a fonalat egy olyan rokonsággal, akik szemében a család nem csak egyszerűen fontos, hanem a legfontosabb dolog az életben.

Ahogy az a latin-kötődésű sorozatoknál lenni szokott, természetesen néhány piszkos dologra is fény derül a múltból.

Ha szeretted a Bosszút, imádod az olyan sorozatokat, amelyeket az intrika mozgat, akkor ez lesz a neked való a nyárra!