5 szuper film őszi estékre, amit még nem láttál vagy már elfelejtettél

Írta: ,

Ha hidegebb az idő, néha jól esik otthon maradni este, és betenni egy régebbi filmet, amely passzol az időjáráshoz is. Összegyűjtöttünk neked néhány klassz őszi filmet, amelyet az ilyen estéken meg tudsz nézni. Helyezkedj el kényelmesen a kanapén, pattogass egy adag kukoricát, és indulhat a mozis este!

Harry és Sally, 1989. Kép forrása: vbchica14.hubpages.com

1/5 Harry és Sally, 1989.

Vajon létezik-e barátság férfi és nő között?

Ez egy olyan örök kérdés, amiről mindenkinek megvan a saját véleménye, amit sokan közülük hangoztatnak is.

Harrynek és Sallynek az álláspontja az, hogy ilyen nem létezik, ám az élet valahogy mégis úgy hozza, hogy egyre jobb haverjai lesznek egymásnak.

Ha szereted azokat a filmeket, amelyek gyakran használják az időbeli ugrásokat, vagy csak egyszerűen néznél egy romantikus, ám nagyon szórakoztató és elgondolkodtató alkotást, ezt javasoljuk neked estére.

Napos oldal, 2012. Kép forrása: imdb.com

2/5 Napos oldal, 2012.

Pat egy olyan középkorú férfi, aki egyszerre vesztette el mindenét – párját, házát, állását.

A férfi hazaköltözik a szüleihez, hogy újra össze tudja magát szedni és talpra tudjon állni ebben a szituációban.

A kisvárosban, ahol szülei élnek, megismerkedik Tiffanyval, aki egy fiatal özvegy, ezért Pathez hasonló problémákkal küzd.

Kettejük egyre szorosabb barátságán keresztül tudhatjuk meg, hogy igaz-e a mondás, miszerint minden rosszban van valami jó, és érdemes mindig az élet napos oldalára koncentrálni, vagy jót tesz, ha néha ki vagyunk borulva egy kicsit.

A régi környék, 2004. Kép forrása: moviepostershop.com

3/5 A régi környék, 2004.

Egy igazi esős, őszies film a javából A régi környék, amelynek főszereplője szintén hazaköltözik a szülői házba, mint a Napos oldal főhőse.

Andrew egy metropoliszba menekült az otthoni, szürke kisváros elől, ám amikor édesanyja meghal, kénytelen hazamenni édesapjához.

A melankólikus, életunt fiú a szülővárosában megismerkedik egy epilepsziás, notórius hazudozó lánnyal, és vele tölti majd ideje jó részét, amíg otthon van.

Ezt a filmet akkor ajánljuk neked, ha szereted a kissé borongós drámákat, amelyek helyenként azért jól meg tudják nevetetni az embert, miközben nagyon fontos életigazságokat tálalnak nekünk.

Az Álmosvölgy legendája, 1999. Kép forrása: rosewest.hubpages.com

4/5 Az Álmosvölgy legendája, 1999.

A horror rajongók figyelmébe ajánljuk egy őszi estére Az Álmosvölgy legendáját, amelyet Tim Burton jegyez, a főszereplője pedig így ki más is lehetne, mint Johnny Depp, aki egy felügyelőt alakít.

A nyomozó azért érkezik a meseszép Álmosvölgybe, hogy utána járjon annak, ki áll a faluban történt rejtélyes gyilkosságok hátterében, mert a helyi polgárok mind a Fejnélküli lovasra teszik a voksukat, aki a racionális felfogású felügyelő szerint nem létezhet.

A film emellé a 18. században játszódik, így a borongós, szürke őszi táj még erősebben tud hatni ebben a történelmi környezetben.

Egyszerre mesés és vérfagyasztó mozi, amelyet legalább egyszer látnod kell!

Tanner Hall, 2009. Kép forrása: nientepopcorn.it

5/5 Tanner Hall, 2009.

Mi más passzolna az őszi estékhez a legjobban, mint egy iskolában játszódó történet.

A Tanner Hall színhelyéül méghozzá egy new england-i bentlakásos lányiskola szolgál díszletül, ahol négy legjobb barátnő történetét követhetjük nyomon.

Ők nem a Négyen egy gatyában féle örök legjobb barátnők, hiszen a féltékenység erősen befolyásolja a kapcsolatukat.

Ha érdekel a bentlakásos magániskolák furcsa és egyedi hangulata, ha szereted a kamaszokról szóló történeteket, akik nem rettennek vissza az olyan megoldásoktól sem, mint a nyilvános megszégyenítés, akkor ez lesz a neked való film egy borongós őszi estére.