5 szuper film, ami után legszívesebben azonnal útra kelnél!

Írta: ,

Vannak utazások, melyek filmeket inspirálnak, és vannak filmek, amelyek utazásokat. A filmkészítők régóta tudják, hogy úgy lehet a legkönnyebben beoltani a leendő utazókat kalandvággyal, ha egy ország nevezetességeit, hangulatát, és magával ragadó tájait megjelenítik a mozivásznon és beleszövik a történetekbe. Mindannyian láttunk már ilyen filmeket, és kevés az olyan ember, aki a most következő alkotások hatására ne akarna azonnal útra kelni!

Vicky Cristina Barcelona Kép forrása: zimbio.com

1/5 Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen filmjében egy különös szerelmi négyszög meséjét ismerhetjük meg, melyhez a hátteret idilli spanyol tájak és a sokszínű katalán főváros festői utcái adják. A Scarlett Johansson, Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével készült Vicky Cristina Barcelona a vibráló Barcelonába kalauzol el bennünket.

A történet szerint két amerikai nő, Vicky és Cristina Barcelonába utazik egy hosszú hétvégére, ám életük fenekestül felfordul, mikor megismerkednek Juan Antonioval, a hedonista festővel, és exfeleségével, a temperamentumos Maria Elenával. A filmben amellett, hogy betekintést nyerhetünk a katalán kultúrába és Barcelona atmoszférájába, ízelítőt kaphatunk a spanyol vidék (Oviedo és Aviles) szépségeiből is.

Napsütötte Toszkána Kép forrása: momkult.hu

2/5 Napsütötte Toszkána

A Diane Lane főszereplésével készült Napsütötte Toszkána a romantikusok kedvence. Az ember legszívesebben azonnal eldobna mindent, és rohanna, hogy villát vásároljon a lélegzetelállítóan szép Toszkán vidéken.

A Frances Mayes regénye alapján készült film Frances, az elvált írónő történetét meséli el, aki válása után Olaszországba utazik feltöltődni. Az írónőt azonnal elvarázsolja az olasz vidék szépsége és helyi emberek kedvessége, ezért úgy dönt, villát vásárol Toszkánában, hogy új életet kezdjen.

A Napsütötte Toszkánában Olaszország leggyönyörűbb részei elevenednek meg, köztük Toszkána, Firenze, Arezzo, Siena, Róma és Positano.

3/5 Ízek, imák, szerelmek

Ez az a film, melyet nem lehet kihagyni a legjobb utazással kapcsolatos filmek listájáról. Nem csak azért, mert olyan bámulatos országok tájait ismerhetjük meg benne, mint Olaszország, Bali, vagy India, hanem azért is, mert a produkció és az alapjául szolgáló könyv nők millióinak életére volt nagy hatással.

Elizabeth Gilbert 2007-es regénye és a belőle készült film hatalmas sikert aratott szerte a világon. A történet szerint a Julia Roberts által megformált hősnőnek bár mindene megvan, mégis boldogtalan az életével, ezért válása után úgy dönt, utazgatni kezd. Útja először Rómába vezet, ahol az ételek élvezetének hódol, majd Indiába megy, ahol lelki békét keresi, végül Balin ér véget kalandja, ahol újra felfedezi a szerelmet.

Bámulatos tájak, ínycsiklandozó gasztronómiai remekek, és egy ismeretlen kultúra titkai. Kell ennél több ok egy kalandos utazáshoz?

Mamma Mia! Kép forrása: kino.de

4/5 Mamma Mia!

A Mamma Mia! című zenés filmet a sokak által jól ismert és szeretett ABBA dalai és a görög szigetek lélegzetelállító látványa teszi felejthetetlenné.

A történet szerint Sophie régóta kutatja apja kilétét, ezért amikor rátalál szingli édesanyja naplójára, arra a következtetésre jut, hogy három lehetséges jelölt marad. Elhatározza, hogy elhívja esküvőjére édesanyja exbarátait, hogy véget vessen a találgatásoknak. A film hatására jelentősen megnőtt a görög szigetek népszerűsége.

A festői strandjairól ismert Skopelost ma már nemes egyszerűséggel csak Mamma Mia! szigetként emlegetik.

5/5 Éjfélkor Párizsban

Az Éjfélkor Párizsban című film egyes jelenetei akár a francia főváros imázsfilmjeként is megállnák helyüket. A városról készült bámulatos felvételek és a hangulatos francia zene együtt tökéletesen visszaadják Párizs idilli, romantikus hangulatát.

A történet szerint Gil és Inez üzleti okokból Párizsba látogatnak. Az üzleti út azonban egy nap váratlan fordulatot vesz, és hirtelen kalandos időutazásba csap át. Pontban éjfélkor a város egy bizonyos pontján egy autó áll meg Gill mellett, mely visszarepíti egészen 20-as évek Párizsába.