5 szuper film, ami után legszívesebben azonnal útra kelnél!

Póta Szilvia
Írta: ,

Vannak utazások, melyek filmeket inspirálnak, és vannak filmek, amelyek utazásokat. A filmkészítők régóta tudják, hogy úgy lehet a legkönnyebben beoltani a leendő utazókat kalandvággyal, ha egy ország nevezetességeit, hangulatát, és magával ragadó tájait megjelenítik a mozivásznon és beleszövik a történetekbe. Mindannyian láttunk már ilyen filmeket, és kevés az olyan ember, aki a most következő alkotások hatására ne akarna azonnal útra kelni!

Vicky Cristina Barcelona Kép forrása: zimbio.com

Woody Allen filmjében egy különös szerelmi négyszög meséjét ismerhetjük meg, melyhez a hátteret idilli spanyol tájak és a sokszínű katalán főváros festői utcái adják. A Scarlett Johansson, Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével készült Vicky Cristina Barcelona a vibráló Barcelonába kalauzol el bennünket.

A történet szerint két amerikai nő, Vicky és Cristina Barcelonába utazik egy hosszú hétvégére, ám életük fenekestül felfordul, mikor megismerkednek Juan Antonioval, a hedonista festővel, és exfeleségével, a temperamentumos Maria Elenával. A filmben amellett, hogy betekintést nyerhetünk a katalán kultúrába és Barcelona atmoszférájába, ízelítőt kaphatunk a spanyol vidék (Oviedo és Aviles) szépségeiből is.

Napsütötte Toszkána Kép forrása: momkult.hu

A Diane Lane főszereplésével készült Napsütötte Toszkána a romantikusok kedvence. Az ember legszívesebben azonnal eldobna mindent, és rohanna, hogy villát vásároljon a lélegzetelállítóan szép Toszkán vidéken.

A Frances Mayes regénye alapján készült film Frances, az elvált írónő történetét meséli el, aki válása után Olaszországba utazik feltöltődni. Az írónőt azonnal elvarázsolja az olasz vidék szépsége és helyi emberek kedvessége, ezért úgy dönt, villát vásárol Toszkánában, hogy új életet kezdjen.

A Napsütötte Toszkánában Olaszország leggyönyörűbb részei elevenednek meg, köztük Toszkána, Firenze, Arezzo, Siena, Róma és Positano.