5 szuper film, ami téli hangulatba hoz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha a karácsonyi filmek már a könyöködön jönnek ki, meg egyébként is véget ért az ünnepi szezon, még mindig nézhetsz jobbnál jobb téli filmeket. Összegyűjtöttük a mi 5 olyan kedvencünket, amelyek garantáltan téli hangulatba hoznak még akkor is, ha kint nem esik a hó. Az újabb és a régebbi filmek szerelmesei is találnak kedvükre valót, akár humorosabb, akár drámaibb alkotásra vágynak.

Ahol a vadak várnak, Where the Wild Things Are, 2009. Kép forrása: 24.media.tumblr.com

A fantasy kedvelőinek mi mást is ajánlhatnánk téli filmként, mint a Maurice Sendak 1963-ban kiadott Ahol a vadak várnak című könyvéből készült filmadaptációt.

Ugyan az eredeti mű egy gyerekkönyv, a film végeredményben sokkal inkább egy felnőtteknek szóló, kicsit melankólikusabb hangvételű alkotás lett.

A történet főhőse egy 8 éves kisfiú, aki igen élénk fantáziával van megáldva, és aki problémái elől úgy menekül el, hogy megszökik otthonról egy szigetre.

Itt különböző vadak, szörnyszerű lények élnek, akik királyukká választják a kisfiút. Ha egy igazi télesti mesére vágysz, ennél jobbat nem is találhatsz!

Szent Elmo tüze, St. Elmo’s Fire, 1985. Kép forrása: 80s--aesthetic.tumblr.com

Nevével ellentétben nem a különös meteorológiai jelenségről szóló dokumentumfilm a Szent Elmo tüze, hanem egy Szent Elmo nevű főiskolai bárról, ahol a diploma utáni években egy baráti társaság újra és újra találkozik.

Egy kicsit olyan ez a film, mint egy osztálytalálkozó, ahol egyszerre próbálnak meg a régi és a jelenlegi személyiségüknek megfelelően viselkedni a résztvevők.

Ezzel együtt természetesen felszínre kerülnek a korábbi sérelmek, titkok, és átértékelődnek a kapcsolatok.

Ha egy olyan filmet keresel, ami egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat, mi ezt ajánljuk neked!