5 szívmelengető könyv áprilisra - Bien válogatás

Stumpf Bea
Írta: ,

Márciusi könyvajánlónkban a lélek, az önfejlesztés és az életmód témakörét jártuk körbe kedvenc könyveinken keresztül, de nem állunk meg, jön az április, azaz jöhet egy újabb adag olvasnivaló. Ebben a hónapban igazán szívmelengető regényeket hoztunk el nektek, amik tökéletesek egy napsütéses délutánra vagy egy ágyban töltött szombatra. Lássuk a kedvenceinket!

Paula McLain – A párizsi feleség, Hemingway első házasságának története Kép forrása: moly.hu

Sok könyv van, amit nagyon szeretek és nagy becsben tartom a könyvespolcomon. Számos olyan könyv is van, amit szívesen újraolvasok és néha csak úgy belelapozok, mert egyszerűen imádom.

Erről a könyvről annyi emlékem maradt, hogy szinte le sem tudtam tenni, imádtam az elejétől a végéig. Azt nem tudnám visszaidézni, hogy pontosan mi is történt benne – de ez a legtöbb fordulatos szerelmi történettel így van az életben is, nem igaz?

A sztori Hemingway első házasságáról és annak izgalmas részleteiről mesél. Ha egy magával ragadó szerelmi történetre vágysz, ezt imádni fogod!

Lángh Júlia – Egy budai úrilány Kép forrása: libri.hu

Valaki írónak született, valaki egész életében arra készült, és van olyan is, akinél csak úgy alakult, hogy ez lett a hivatása. Lángh Júlia saját élettapasztalatait foglalta könyvbe, illetve könyvekbe.

Gyerekkorának történetét az Egy budai úrilány oldalain olvashatod, ami nem csak egy elsőre naivnak tűnő kisgyerek apró-cseprő gondjairól szól, hanem komolyabb, az 50-60-as évek Magyarországáról és annak körülményeiről is sokat mesél.

Lehet, hogy csak én érzem így, de van egy olyan egyedi hangvétele a könyvnek, mintha csak a nagymamám történeteit hallgatnám, nosztalgikus és egyben magával ragadó. Ha egy kedves történetre vágysz, akkor ez tökéletes választás!