5 szívmelengető családi film az ünnepekre, ha már unod a klasszikusokat

Boros Mariann
Írta: ,
5 szívmelengető családi film az ünnepekre, ha már unod a klasszikusokat

Kép forrása: Universal

Ha már százszor láttad az Igazából szerelmet, a Reszkessetek, betörők! jeleneteit pedig kívülről fújod, de mégis valami szívmelengető néznivalót keresel az ünnepekre, jó helyen jársz: olyan filmeket gyűjtöttünk neked, melyek garantáltan tetszeni fognak a család minden tagjának.

Édesek és mostohák Kép forrása: coversclub.cc

Ebben a nem éppen mai filmben Julia Roberts egy fiatal barátnőt alakít, akibe beleszeret egy kétgyermekes családapa. Az exfeleség szerepében Susan Sarandon sziporkázik, kettejük hadakozása adja az alapsztorit, mely aztán 180 fokos fordulatot vesz egy hirtelen jött betegség következtében.

Szeretet, megbocsájtás, elfogadás és elengedés az Édesek és mostohák kulcsfogalmai, mindez nagyon emberi és valóságos köntösbe bújtatva, remek filmzenékkel, jó színészekkel – papírzsepi legyen a közelben, ha ezt választod.

Nanny McPhee - A varázsdada

Már a két főszereplő, Emma Thompson és Colin Firth neve is garancia arra, hogy igényes, szerethető filmre esik a választásod, ha a Nanny McPhee mellett döntesz, mely egy megfilmesített mese a címszereplő dadával, aki tényleg tud varázsolni. Szükség is van különleges képességeire, hiszen a Brown-családban hét rosszcsont borzolja a kedélyeket, akikkel egyre nehezebben bír el egyedül az édesapa. Ráadásul sürgősen új feleséget kell találnia, ha nem akarja elveszíteni a házat, amiben laknak – és azzal együtt a gyerekek gyámságát. Ekkor kerül a képbe Nanny McPhee, aki hatalmas orrával és ronda bibircsókjaival elsőre ugyan ijesztőnek tűnik, ám előbb-utóbb sikerül közös nevezőre jutnia a gyerekekkel.

Ha tetszik a 2005-ös film, megnézheted öt évvel később készült második részét is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba