5 szerelmes regény, amit be kell szerezned nyárra

Írta: ,

Hamarosan itt a nyár, ideje felkészülni rá – idén viszont ne csak a ruhatárad frissítsd fel, hanem a könyvespolcod is! 5 könnyed szerelmes regényt ajánlunk, amit akár a strandra is magaddal vihetsz. A rendkívüli hősök és különleges helyszínek biztosan messzire repítenek és kikapcsolnak: a válogatásunkban szerepel afrikai szerető, újra fellángoló gyerekkori szerelem és egy börtönben született kapcsolat is.

Durica Katarina: Szlovákul szeretni

1/5 Durica Katarina: Szlovákul szeretni

A Szlovákul szeretni főhőse, Petra nehéz döntés előtt áll: a szenvedélyes szerelem egy fekete férfi oldalán Afrikában tartaná, családja és haldokló édesapja viszont Szlovákiában várja. A két világ között veszélyes és kalandokkal teli az út, amit tovább nehezítenek a zűrös politikai játszmák, az illegális műkincs-kereskedelem vagy egy letartóztatás.

A Szlovákul szeretni fő kérdése mégis az, hogy lehet-e szeretni valakit, aki egy másik világban él. Emellett a fiatal írónő regénye arról is mesél, milyen volt magyarnak lenni a 80-as évek Csehszlovákiájában. A komoly téma ellenére igazi nyári könyv a Szlovákul szeretni.

Nicholas Sparks: Vissza hozzád Kép forrása: libri.hu

2/5 Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Szerencsére a nyárra sem maradunk új Sparks-regény nélkül: a Vissza hozzád ismét egy végzetes, gyönyörű szerelmi történet.

Amanda és Dawson gyerekként szerettek egymásba, aztán az élet elszakította őket egymástól.

Amikor 25 évvel később visszatérnek a szülővárosukba, szembe kell nézniük önmagukkal és emlékeikkel. Dobjanak el mindent, ami eddig biztos volt az életükben?

Korunk egyik legmegbízhatóbb romantikus szerzője, Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) ezúttal az életre szóló szerelem szépségéről és fájdalmáról mesél. Ebből pedig sosem elég!

Federica Bosco: A szerelem különös súlya

3/5 Federica Bosco: A szerelem különös súlya

Lehetséges-e, hogy egyik napról a másikra elmúlik a szerelem? Mikor válik a szerelem megszokássá? Francesca párja, Edo látszólag igazi mintaférfi, a könyvkiadóban dolgozó nő számára mégis kiüresedett a kapcsolatuk. Francesca keresi a megoldást, miközben egy cinikus szépfiúval is összehozza az élet.

Federica Bosco több könnyed és szórakoztató, mégis magával ragadó könyvet írt már (Vigyázz rám angyal, Szerelmem egy angyal, Maradj velem angyal), most hasonló stílusban a szerelem múlandóságát járja körül.

Tétovázó szerelmeseknek kötelező!

Anna Gavalda: Együtt lehetnénk Kép forrása: rukkola.hu

4/5 Anna Gavalda: Együtt lehetnénk

Egyedül nem megy, de együtt talán sikerül – szól a könyv mottója. Anna Gavalda regényében három nagyon különböző, magányos embert sodor egymás mellé az élet, aki végül segítenek egymásnak és önmaguknak is.

A szellemes történet olykor megrázó fordulatokat is tartogat – a szerelem és a barátság erejéről mesél könnyedén, mégis komolyan.

Az ügyefogyott arisztokrata, az anorexiás festőnő és a morcos szakács története utánozhatatlan francia helyszíneken játszódik: Párizs varázsa pedig téged is biztosan magával ragad majd. A regény – amiből Audrey Tautou főszereplésével film is készült – nem először jelenik meg magyarul, de ha eddig nem olvastad, most végre pótolhatod!

Sophie Jackson: Egy font hús

5/5 Sophie Jackson: Egy font hús

Sophie Jackson regénye egy börtönben játszódik, pikáns témája pedig a tiltott szerelem: egymásra találhat-e a börtön nehézfiúja és a tanárnője? A hideg és kemény Wes és a múlt kísérteteivel küzdő Kat közös útja számtalan veszélyt rejt. Születhet-e igaz szerelem a rácsok mögött? Begyógyíthatja a szerelem a legmélyebb sebeket is?

A szerző maga is tanárként dolgozik, az Egy font hús pedig az internet segítségével lett hihetetlenül népszerű: több millióan olvasták el online, mielőtt nyomtatásban is megjelent. Most végre megtudhatjuk, mi az írónő titka!