5 sorozat, amit nagyon várunk 2016-ban

Zabolai Margit
Írta: ,

Sorozatfüggők, figyelem! Az már most látszik, hogy 2016 jó pár csemegét tartogat a számotokra, és ha hozzám hasonlóan ti sem tudtok leszakadni a hétről hétre jelentkező sztorikról, akkor adok néhány tippet – én ezeket várom a legjobban.

American Crime Kép forrása: ABC

John Ridley az ABC-nek gyártott antológiás sorozata minden évadban egy másik eseményt mesél el, és bár az első évadot rengetegen dicsérték, nekem valahogy mégsem jött be. Az ünnepek alatti ínséges időszakban azonban adtam egy esélyt az idő előtt kiszivárgott első résznek a második évadban, és milyen jól tettem! Ha az egész sorozat olyan érzékeny és okos lesz, mint ez a rész volt, akkor ez lesz a valaha volt kedvenc sorozatom. Hozzáteszem, hogy a középpontban az erőszak-sztereotípiák és az erőszak-kultúra foglal helyet, amivel én is sokat foglalkoztam, de éppen ezért nagyon kritikus vagyok a témával kapcsolatban. Az American Crime azonban az első részben kifogástalanul nyúlt a kényes kérdéshez, és komolyan azt gondolom, hogy ha így folytatják, akkor egy élvezetes, izgalmas sorozatot kapunk, ami hihetetlen komoly társadalmi problémákra irányítja a nézők figyelmét.

Shameless US – Szégyentelenek Kép forrása: recapguide.com

Az eredetileg angol sorozat amerikai adaptációja egy Chicagóban élő nagycsalád mindennapjait mutatja be, akik alkalmi munkákból, börtönből ki-be járva próbálnak fent maradni, és esetleg előbbre jutni azon a bizonyos ranglétrán.

Amellett, hogy ennek a sztorinak nyilvánvalóan nagyon komoly társadalomkritikai tartalma van, hihetetlenül jó a humora, nem közönséges, de tényleg szégyentelen, és szinte várom minden egyes részben, hogy mikor csinálnak megint valami olyat, amiről azt gondoltam volna, hogy nem merik megtenni – pedig ez a manapság azért nagy szó.

A 6. évad első része már megérkezett, és miközben néztem, jöttem rá, hogy mennyire hiányzott nekem ez a sorozat, amíg szüneten volt.