5 romantikus vígjáték, amin tényleg szívből nevettünk

Írta: ,

A legtöbbször ugyanaz a forgatókönyv, sablonosak a fordulatok és szívünk szerint felképelnénk a főhőst, akiért a rendező elképzelése szerint odáig kellene lennünk. Szerencsére azért a romantikus vígjátékok között is akadnak igazán jó darabok, amelyekről méltatlanul kevés szó esik.

1/5 Rögtönzött szerelem (The Big Sick)

A pakisztáni származású Kumail Nanjiani elsősorban a tengerentúlon ismert és népszerű stand up előadó, felesége Emily Gardner, kibontakozó szerelmük útjába pedig nem csak a kulturális különbségek, hanem egy titokzatos betegség is álltak.

A megismerkedésük igaz történet feldolgozó filmben Nanjiani saját magát játssza, a sztori cseppet sem szokványos, ugyanakkor mégis életszerű, olyasmi, amivel azt érezzük, akármelyikünkkel megtörténhetne, miközben a személyes konfliktusok, viszonyok alakulása még őszintébbé teszi az egész történetet.

Szerintünk minden idők egyik, de mindenképpen 2018 legjobb romkomja volt.

2/5 Áldatlan állapotban (Nine months)

Egy 1995-ös klasszikus, amibe ma már persze sok ponton bele lehetne kötni, mi mégis szerettük, elsősorban persze azért, mert Hugh Grantnek gyakorlatilag bármit megbocsájtanánk.

Ezért a filmért elnézést kérnie azért szerencsére nem kell, Julianne Moore oldalán igazán szórakoztató és kedves történetet raktak össze, amiben persze bizonyára közrejátszik az is, hogy Hugh Grantnek nem kellett a szomszédba mennie a munícióért.

A sztori szerint ugyanis egy elköteleződés-fóbiás pasit alakít, akinek a barátnője váratlanul teherbe esik.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a tökéletlenül tökéletes orvost a fantasztikus Robin Williams játssza.

3/5 Annie Hall

Az 1977-es Woody Allen film egyfelől igazi klasszikus, másfelől semmilyen szempontból nem szokványos romantikus komédia, hiszen nem a boldog kiteljesedés felé tart, hanem éppen onnan indít, amikor a szerelem véget ér.

A zűrös és gyenge idegzetű tévés komikussal, Alvy Singerrel szakított a barátnője, Annie Hall, és ez a vártnál jobban megviseli a férfit, aki zseniális elbeszélésmódban és csodásan rendezve tekint vissza életének boldog időszakára, és a kapcsolatára Annie-vel.

Ha esetleg van olyan, aki még nem látta, annak mindenképpen ajánljuk, aki pedig látta már, annak csak azt tudjuk mondani, nézze meg újra.

Az Annie Hallból sohasem elég!

4/5 Őrült, dilis szerelem (Crazy Stupid Love)

Steve Carell neve garancia a nevetésre, Ryan Goslingé pedig a romantikára, és a két színész remekül működik együtt a vásznon is, ahol Carell frissen elhagyott negyvenest, Gosling pedig topon lévő nőcsábászt alakít, aki megsajnálja a teljesen elesett és a randizás világában láthatóan idegen Carellt, és a szárnyai alá veszi.

Azt azonban ekkor még egyikük sem sejti, hogy a sorsuk milyen szorosan összefonódik majd egy titokzatos nőn keresztül…

5/5 Juno

Amikor a tiniterhesség egyre több országban egyre komolyabb problémát okoz, még mindig ritkaságszámba megy, hogy valaki olyan érzékenyen és szépen beszéljen a kérdésről, mint ahogyan azt a Juno című film tette.

Ellen Page és Michael Cera nagy részben ennek a filmnek a hatására lettek közönségkedvencek, szeretetteljes, esendő, csetlő-botló, mégis jóra törekvő párosuk azonnal belopja magát a nézők szívébe, J.K.Simmonsot pedig a saját apukánknak is bármikor elfogadnánk.