5 romantikus vígjáték, amin szívből nevettünk

Zabolai Margit
Írta: ,
5 romantikus vígjáték, amin szívből nevettünk

A legtöbbször ugyanaz a forgatókönyv, sablonosak a fordulatok és szívünk szerint felképelnénk a főhőst, akiért a rendező elképzelése szerint odáig kellene lennünk. Szerencsére azért a romantikus vígjátékok között is akadnak igazán jó darabok, amelyekről méltatlanul kevés szó esik.

Az 1977-es Woody Allen film egyfelől igazi klasszikus, másfelől semmilyen szempontból nem szokványos romantikus komédia, hiszen nem a boldog kiteljesedés felé tart, hanem éppen onnan indít, amikor a szerelem véget ér.

A zűrös és gyenge idegzetű tévés komikussal, Alvy Singerrel szakított a barátnője, Annie Hall, és ez a vártnál jobban megviseli a férfit, aki zseniális elbeszélésmódban és csodásan rendezve tekint vissza életének boldog időszakára, és a kapcsolatára Annie-vel.

Ha esetleg van olyan, aki még nem látta, annak mindenképpen ajánljuk, aki pedig látta már, annak csak azt tudjuk mondani, nézze meg újra.

Az Annie Hallból sohasem elég!

Steve Carell neve garancia a nevetésre, Ryan Goslingé pedig a romantikára, és a két színész remekül működik együtt a vásznon is, ahol Carell frissen elhagyott negyvenest, Gosling pedig topon lévő nőcsábászt alakít, aki megsajnálja a teljesen elesett és a randizás világában láthatóan idegen Carellt, és a szárnyai alá veszi.

Azt azonban ekkor még egyikük sem sejti, hogy a sorsuk milyen szorosan összefonódik majd egy titokzatos nőn keresztül…

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján