5 megindító könyv: Bien novemberi könyvajánló

Stumpf Bea
Írta: ,
5 megindító könyv: Bien novemberi könyvajánló

Már hivatalosan is kuckózós idő van, az ősz derekán nincs is jobb dolog, mint este egy puha pokróccal és egy forró teával a kedvenc foteledbe egy igazán magával ragadó könyvet lapozgatni. Ha úgy érzed, hogy kifogytál a jó könyvajánlatokból vagy éppen semmihez nincs kedved, amit a könyvespolcodon találsz, akkor íme a mi novemberi válogatásunk számodra! Romantikus, kalandos, életrajzi vagy szerelmi? Neked melyikhez van kedved?

Colson Whitehead – Föld alatti vasút Kép forrása: moly.hu

1800-as évek, Amerika. A feketék és a fehérek harca, illetve egy magára hagyott fiatal lány kalandjai és életének fordulatai.

Ez a regény nem csupán izgalmas és megindító, de egyben tanulságos is. Ha épp nem egy könnyed, laza olvasmányra vágysz, hanem egy kicsit elgondolkodtatóbb darabra, akkor fogj neki.

Nem véletlenül választották tavaly az Év könyvének, illetve a Pulitzer-díj is magáért beszél, nem igaz?

Fábián Janka – Emma évszázada Kép forrása: libri.hu

Ha olvastál már valaha Fábián Janka művet, akkor nem kell magyarázni. Ha még nem találkoztál a műveivel, akkor nehéz elmondani, hogy miért annyira magával ragadóak a történetei, hogy szinte le sem tudod tenni, amíg be nem fejezed.

Az Emma évszázada egy különkiadás, amiben valójában három történet bújik meg, melyet egymás után olvasva egy családregény izgalmaiba csöppenhetsz.

Mindez a huszadik század a legjavából, 1956, a hatvanas évek, majd 1989 történései egy kötetben.

Három különböző, mégis alapjaiban egészen hasonló sztori. Mikor kezded el?