5 megindító könyv: Bien novemberi könyvajánló

Írta: ,

Már hivatalosan is kuckózós idő van, az ősz derekán nincs is jobb dolog, mint este egy puha pokróccal és egy forró teával a kedvenc foteledbe egy igazán magával ragadó könyvet lapozgatni. Ha úgy érzed, hogy kifogytál a jó könyvajánlatokból vagy éppen semmihez nincs kedved, amit a könyvespolcodon találsz, akkor íme a mi novemberi válogatásunk számodra! Romantikus, kalandos, életrajzi vagy szerelmi? Neked melyikhez van kedved?

Colson Whitehead – Föld alatti vasút Kép forrása: moly.hu

1/5 Colson Whitehead – Föld alatti vasút

1800-as évek, Amerika. A feketék és a fehérek harca, illetve egy magára hagyott fiatal lány kalandjai és életének fordulatai.

Ez a regény nem csupán izgalmas és megindító, de egyben tanulságos is. Ha épp nem egy könnyed, laza olvasmányra vágysz, hanem egy kicsit elgondolkodtatóbb darabra, akkor fogj neki.

Nem véletlenül választották tavaly az Év könyvének, illetve a Pulitzer-díj is magáért beszél, nem igaz?

Fábián Janka – Emma évszázada Kép forrása: libri.hu

2/5 Fábián Janka – Emma évszázada

Ha olvastál már valaha Fábián Janka művet, akkor nem kell magyarázni. Ha még nem találkoztál a műveivel, akkor nehéz elmondani, hogy miért annyira magával ragadóak a történetei, hogy szinte le sem tudod tenni, amíg be nem fejezed.

Az Emma évszázada egy különkiadás, amiben valójában három történet bújik meg, melyet egymás után olvasva egy családregény izgalmaiba csöppenhetsz.

Mindez a huszadik század a legjavából, 1956, a hatvanas évek, majd 1989 történései egy kötetben.

Három különböző, mégis alapjaiban egészen hasonló sztori. Mikor kezded el?

Andrea Lochen – Ismételt év Kép forrása: moly.hu

3/5 Andrea Lochen – Ismételt év

Előfordult már veled, hogy visszanézve egy adott időszakot, azt gondoltad, hogy számos dolgot másképp kellett volna tenned?

Akár egy rossz nap után, akár egy eseménydús hét leteltével vagy akár egy egész év távlatából nézve, néha tűnhetnek hibásnak vagy kétesnek a tetteink és döntéseink.

Ebben a történetben Olive, a főhős egy új esélyt kap az élettől, ugyanis életének előző évének minden napját újraélheti.

Mit is tesz az ember ilyenkor, mindent teljesen másképp, mint régen – hiszen az előző verzió úgyis tudja, hogy hogyan végződött, vagy inkább marad az ismerős úton? Érdekes kérdések, a válaszok pedig a sorok között!

Nicolas Barreau – Álmaim asszonya Kép forrása: moly.hu

4/5 Nicolas Barreau – Álmaim asszonya

Az írónak több hasonló tematikára épülő könyve van, aminek középpontjában egy nő áll, aki rejtélyes módon eltűnik, főhősünk pedig a felkutatásán igyekszik.

Az Álmaim asszonya című kötetben a főhősünk Antoine, a könyvkereskedő, aki egy napon kedvenc kávézójában meglátja a nagy Ő-t.

A telefonszámcsere során azonban egy kis galiba történik, így az első randi egy kicsit várat magára. Vagy végül soha nem jön össze, hiszen az egész csak a képzelete szüleménye volt?

Szerelmes Párizs és izgalmas fordulatok. Vajon milyen eredményt hoz a lázas keresés? A könyv végére megígérjük, ez is kiderül!

Patricia Gucci – Egy sikeres dinasztia története Kép forrása: gabo.hu

5/5 Patricia Gucci – Egy sikeres dinasztia története

A Gucci márkát mindenki ismeri a világon. Azt, hogy mi áll a márka, illetve a Gucci család hátterében, milyen története van az egyes szereplőknek, már jóval kevesebben.

A könyv a 60-as években, Olaszországban játszódik, ahol Patricia Gucci, a történet írója, és egyben egyik főszereplője titokban született meg.

Ez ugyanis akkoriban még illegálisnak számított, így bizonyos volt, hogy a családra igazán nehéz idők várnak.

Hogy hogyan vészelték át ezt az időszakot és mi lett azután? Lapozz bele és megtudhatod!