5 magyar zenekar, akiket tényleg érdemes hallgatni

Zabolai Margit
Írta: ,
5 magyar zenekar, akiket tényleg érdemes hallgatni

Kép forrása: nowmagazin.hu / Zsiga Pál

Manapság mintha divat lenne a zenére panaszkodni, és a „nagy öregek” után sírni, pedig a fiatalabb generáció felhozatalában is van olyan, akikre érdemes odafigyelni, csak nem kell megállni a rádiók kínálatánál. Listánkban olyan hazai zenekarok következnek, akikre szerintünk érdemes odafigyelni. Neked kik a kedvenceid?

Middlemist Red Kép forrása: felonline.hu

Ugyan a zenekarról az Index azt állítja, hogy ők fedezték fel, a Keret Blog olvasói már az Index tehetségkutatója előtt is ismeték a fiatal srácokból álló zenekart, akiknek zenéjén a Beatles hatása éppen úgy érződik, mint a Doors-é.

A Deezer fődíjának bezsebelésekor egyébként a zenekarnak még albuma sem volt, azóta viszont minden segítséget megkapnak nemzetközi karrierjük építgetéséhez.

Ma már nem kérdés, hogy egy átlagos szombat estén megtöltik az A38-at, és hamarosan nemzetközi turnéra is indulnak.

Ethnofil Kép forrása: YouTube

A 2008-ban, egri fiatalokból álló zenekar a népzene, világzene és a jazz elemeit ötvözi zenéjében, teszi mindezt oly módon, hogy azzal nem csak a mi listánkra kerültek fel, de sokak lejátszási listájában is ott szerepelnek.

Szándékuk szerint olyan zenét szeretnének csinálni, ami átlépi a műfaji határokat, és mindenki megtalálhatja benne a maga számára kedves dallamokat.

A zenekart időnként Budapesten is el lehet csípni, de a következő koncerten a YouTube csatornájukon is hallgathatod őket.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba