5 lélekújító program a 2017-es Everness Fesztiválról

Írta: ,

Tavaly voltam először Everness Fesztiválon, de azóta is szeretettel őrzöm annak a pár igazán szabad napnak az emlékét. Most neked is ajánlok néhány programot a fesztiválról, amit mindenképp ki kell próbálnod, ha ellátogatsz a lelki feltöltődés, az önismeret és a tudatosság ötnapos nyári ünnepére. Hogy miért? Ha útkeresésben vagy, azért. Ha nem, akkor azért.

Acrojóga Kép forrása: yogajournal.com

1/5 Acrojóga

Az acrojóga viszonylag új mozgásforma itthon, ami hihetetlen dinamizmussal tör előre és hódítja meg főleg a nőket.

Páros jógáról van szó, amely úgy épül fel, hogy a bennünk meglévő ősbizalmat használja fel, építi újra és erősíti meg azzal, hogy a mozdulatsor csak úgy jöhet létre biztonságosan, ha teljesen a másikra bízod magad.

Mindenképpen ki kell próbálni – és mivel még kevés helyen találkozni vele, az Everness egy jó alkalom lehet. Ajánlom szakítás vagy csalódás után, hiszen a bizalom az első, ami ilyenkor csorbul bennünk. Illetve nagyon tanulságos lehet párok számára is, építeni és erősíteni a már meglévő bizalmat.

Csoportos meditációk Kép forrása: hercampus.com

2/5 Csoportos meditációk

A meditáció keleten az emberek mindennapjainak része – mi itt a fejlett nyugaton egyelőre csak szeretnénk, ha egyáltalán meg tudnánk érteni a lényegét.

Pedig a meditációval töltött idő megfiatalítja a testet és a lelket, pihentet és oldja a stresszt, így nem sokan vannak azok, akik elmondhatnák, hogy nincs rá szükségük.

Érdemes megtanulni a számunkra legjobban befogadható meditációtípust, hiszen mint mindenből, ebből is számtalan metódus létezik. Az Evernessen pedig rengeteg vállfajjal találkozhatsz, így a fesztivál végére biztosan megtalálod azt, ami igazán neked való.

Előadások, minden mennyiségben

3/5 Előadások, minden mennyiségben

Az Evernessen több mint 30 színpad biztosítja, hogy egyetlen unalmas perced se legyen.

A fesztivál öt napja alatt számtalan előadáson részt vehetsz, a figyelmedet most mégis a női témákra szeretném felhívni, hiszen a női útkeresés, a nőiség kiteljesítése, az önismeret, a sok különféle életesemény vagy életkori sajátosság feldolgozása mind ránk vár, és előbb vagy utóbb meg kell birkózni velük.

Ezekhez nyújt kapaszkodót számtalan szakértő, guru, író, tanácsadó, celeb és tanító, akiknek érdemes meghallgatni a véleményét.

Világzene és tánc Kép forrása: bohemiandiesel.com

4/5 Világzene és tánc

Nincs fesztivál zene és koncertek nélkül, számba venni is sok lenne a fesztivál összes előadóját. A lényeg, hogy elég széles skálán válogathatunk a zenei élmények közül.

De ami engem a legjobban megfogott ezeken a koncerteken tavaly: itt nem az a lényeg, hogyan táncolsz, hogy hogyan nézel ki, mennyire vagy ügyes, mennyire mozogsz jól.

Ez nem egy divatfesztivál, itt lehetsz „csak” annyi, amennyi vagy, olyan laza és felszabadult, olyan természetes, amilyen szeretsz is lenni.

Hangfürdők Kép forrása: karamariaananda.com

5/5 Hangfürdők

Minden rezgés. A fizikai evidenciák lassan a mi kis hétköznapi tudástárunkba is átszivárognak, így már mi is tudjuk, hogy minden, ami létezik, rezeg, illetve hat rá a többi létező rezgése.

A testi és lelki egészség, harmónia elérhető a rezgésünk módosításával, így a különféle hangterápiák kifejezetten hatékonyak lehetnek. A tibeti hangtálak fenséges hangjai már-már megfoghatók, különlegesen plasztikus és fenséges csengésük szinte körbeöleli az embert….szinte lehetetlen jobban szavakba önteni az élményt – pedig ha jobban belegondolunk, a szavak is rezgések….

Tudnám még folytatni az ajánlót, hiszen nagyon sokféle program kecsegtet feltöltő, pihentető és felszabadult pillanatokkal. Ami számomra még nagyon fontos, hogy ez a fesztivál igazi környezettudatos rendezvény, azaz nemcsak szavakban, de tettekben is megnyilvánul az az életszemlélet, ami miatt létrehozták. Én ott leszek, remélem, találkozunk!