5 klasszikus romantikus film, amit újra kell nézned a hétvégén

Írta: ,

Ezerszer láttuk őket, mégis megunhatatlanok. Öt klasszikus romantikus filmet gyűjtöttünk össze, amelyek sokadszorra is ugyanolyan viccesek vagy meghatóak, mint mikor először láttad őket, talán még gyerekkorodban. Mikor lenne jobb alkalom újra elővenni őket, ha nem most hétvégén? Hidd el: nyárindító csajos estékhez, délutáni relaxáláshoz vagy ébredés utáni félálomban mozizáshoz nem találsz ezeknél jobb filmeket.

Grease Kép forrása: theberry.com

1/5 Grease

Mindenki volt középiskolás, bár talán nem mindannyian voltuk olyan szerencsések, hogy a szünidőben John Travoltával kavartunk. Mégis nagyon könnyű átéreznünk a Grease félreértésekkel teli komédiáját: a felnőtté válás bizsergető, mégis félelmetes közeledtét, az iskolai rivalizálást, az egykor létfontosságúnak tűnő, felnőtt fejjel megmosolyogtató problémákat.

A Grease-ben ez mind benne van, mégis Travolta pomádétól csillogó hajkoronája, Olivia Newton-John félszegsége és a hangosan visítható dalok miatt emlékszünk a filmre. Ami nyáron történt, meg sem történt? Ha a Grease-re hallgatsz: nem kell, hogy így legyen!

Micsoda nő! Kép forrása: playbuzz.com

2/5 Micsoda nő!

Ritkaság, hogy egy könnyed vígjáték olyan komoly témát érintsen, mint a prostitúció – ráadásul olyan szellemesen dolgozza fel, hogy a nagymamád ugyanúgy szórakozhat rajta, mint te magad. A Micsoda nő!

igazi tündérmese, rút kiskacsa-sztori, amely bebizonyítja, hogy minden határ lebontható, az igaz szerelemre pedig a legváratlanabb helyeken is rábukkanhatunk. Kérdés, hogy magunknak be merjük-e vallani az érzéseinket.

Julia Roberts ezzel a filmmel robbant be a köztudatba, s valószínűleg sokan ma is a Micsoda nő! jóravaló prostituáltjával azonosítják – nem véletlenül, hiszen imádni való kettősük Richard Gere-rel örök nyomot hagyott a filmtörténetben.

Dirty Dancing Kép forrása: imdb.com

3/5 Dirty Dancing

A film, ami istent csinált Patrick Swayze-ből – valld be, hogy egykor te is egy hozzá hasonló táncpartnerről álmodoztál! Vagy talán még mindig? A Dirty Dancinget áthatja a nyári fülledtség: a vadító táncbetétek, a mámorító zenék és a megállíthatatlan vonzalom Johnny és Baby között minden női tekintetet a képernyőre szegez.

Csak hab a tortán a „komoly” háttértörténet, azaz Baby öntudatra ébredése, a szülői szigor és a bonyodalmas játszmák, amelyek a táncfilmek között igazán fajsúlyos darabbá emelik a Dirty Danciget.

10 dolog, amit utálok benned Kép forrása: books0977.tumblr.com

4/5 10 dolog, amit utálok benned

Tudtad, hogy ez a film valójában egy Shakespeare-feldolgozás? A makrancos hölgy még sosem volt annyira menő, annyira felszabadult és vicces, mint ebben a változatban: Pádua helyett a helyszín egy amerikai középiskola, a házasság helyett pedig a szende Bianca már azzal is beérné, ha az apai tiltás ellenére elmehetne randizni.

A sztori közismert: ehhez mindössze annyi kell, hogy valaki a keménykedő nővérét, Katet is elhívja.

A 10 dolog, amit utálok benned egyike a legjobb gimis vígjátékoknak, benne egy őrjítő Heath Ledgerrel. Mikor láttad utoljára, ahogy a stadionban énekel? Van egy tippünk, hogy túl régen!

Ghost Kép forrása: wifemomsuperwoman.com

5/5 Ghost

Akármilyen régen is láttad a Ghostot, egyvalamire biztosan emlékszel belőle: az agyagozásra. Demi Moore még agyagozási leckéket is vett a jelenet kedvéért, Patrick Swayze pedig úgy nyilatkozott, ez a legerotikusabb filmjelenete, amit valaha forgatott.

A síron túli szerelem ritkán jelenik meg ilyen elemi erővel, mint a Ghostban – szinte mellékes a bűnügyi szál, ami az egész szellemidézős problémát elindítja. Pedig Whoopy Goldberg Oscar-díjat is kapott a médium szerepéért, aki megpróbál közvetíteni a külön világba szakadt szerelmesek között. Hogy sikerrel jár-e? Ideje leporolnod ezt a filmet!