5 klasszikus romantikus film, amit újra kell nézned a hétvégén

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Ezerszer láttuk őket, mégis megunhatatlanok. Öt klasszikus romantikus filmet gyűjtöttünk össze, amelyek sokadszorra is ugyanolyan viccesek vagy meghatóak, mint mikor először láttad őket, talán még gyerekkorodban. Mikor lenne jobb alkalom újra elővenni őket, ha nem most hétvégén? Hidd el: nyárindító csajos estékhez, délutáni relaxáláshoz vagy ébredés utáni félálomban mozizáshoz nem találsz ezeknél jobb filmeket.

Grease Kép forrása: theberry.com

Mindenki volt középiskolás, bár talán nem mindannyian voltuk olyan szerencsések, hogy a szünidőben John Travoltával kavartunk. Mégis nagyon könnyű átéreznünk a Grease félreértésekkel teli komédiáját: a felnőtté válás bizsergető, mégis félelmetes közeledtét, az iskolai rivalizálást, az egykor létfontosságúnak tűnő, felnőtt fejjel megmosolyogtató problémákat.

A Grease-ben ez mind benne van, mégis Travolta pomádétól csillogó hajkoronája, Olivia Newton-John félszegsége és a hangosan visítható dalok miatt emlékszünk a filmre. Ami nyáron történt, meg sem történt? Ha a Grease-re hallgatsz: nem kell, hogy így legyen!

Micsoda nő! Kép forrása: playbuzz.com

Ritkaság, hogy egy könnyed vígjáték olyan komoly témát érintsen, mint a prostitúció – ráadásul olyan szellemesen dolgozza fel, hogy a nagymamád ugyanúgy szórakozhat rajta, mint te magad. A Micsoda nő!

igazi tündérmese, rút kiskacsa-sztori, amely bebizonyítja, hogy minden határ lebontható, az igaz szerelemre pedig a legváratlanabb helyeken is rábukkanhatunk. Kérdés, hogy magunknak be merjük-e vallani az érzéseinket.

Julia Roberts ezzel a filmmel robbant be a köztudatba, s valószínűleg sokan ma is a Micsoda nő! jóravaló prostituáltjával azonosítják – nem véletlenül, hiszen imádni való kettősük Richard Gere-rel örök nyomot hagyott a filmtörténetben.