5 klasszikus romantikus film a bekuckózós napokra

Írta: ,

Olyan jó néha teljesen kizárni a szürke, esős időjárást, és egy nagy pokróc és valami finom nasi társaságában romantikus filmeket nézni egész nap! Ugye ismerős ez az érzés? Készítettünk egy ötös listát a mi kedvenceinkből, amik szerintünk tökéletesen passzolnak az őszi hangulathoz!

1/5 Lesz ez még így se!

Ki ne imádná Jack Nicholsont?

Ebben a legendás szerepében egy mániákus, kényszerbeteg, erősen lökött írót alakít, aki ironikus módon éppen azokra tesz magasról, akikről hosszasan ömleng műveiben: az emberekre.

Valamiért azonban mégis elkezd kötődni egy pincérnőhöz, és kettejük furcsa, bizarr kapcsolata számos okot ad a nevetésre. Szállóigék, cuki kutya, meleg festő – minden van ebben a filmben!

2/5 Sztárom a párom

Ebben a filmben minden benne van, ami egy igazi romantikus filmhez kell: Julia Roberts és Hugh Grant, London hangulatos utcái, egy szórakoztatóan szerencsétlen karakter (Spike, a lakótárs), és természetesen a fülbemászó filmzene.

Ha még nem láttad, hidd el, imádni fogod, ha pedig már láttad, biztosan neked is megjött a kedved újra megnézni!

3/5 Színes fátyol

A főhősnő Kitty (Naomi Watts), aki megcsalja rideg, számára közömbös, unalmas férjét. 

Amikor a férfi rájön erre, megzsarolja feleségét, hogy vagy vele tart a kolera sújtotta Sanghajba, vagy felkészülhet a botrányos válásra.

A nő az előbbit választja, az egzotikus vidéken azonban érthető módon nem érzi túl jól magát, hiszen a járvány miatt mindenki meghal körülötte. Az egymásra utaltság következtében viszont valami elindul férje és közte...

4/5 Római vakáció

Ha a romantikus filmek hercegnőjét kellene megnevezni, minden bizonnyal sokan Audrey Hepburnt mondanák.

Bája és kisugárzása halhatatlanná tette őt, törékenysége pedig még a vásznon keresztül is magával ragadja az embert.

Ez a kedves kis történet vidám és kalandos, végigvezet minket Róma látványosságain, és segítségével egy kicsit mi is közelebb kerülhetünk az előző század hangulatához. Örök klasszikus.

5/5 Távol Afrikától

Ez a romantikus dráma a filmtörténet egyik kiemelkedő alkotása, hiszen Sydney Pollack rendező vezetése mellett Meryl Streep és Robert Redford igazán nagyot alakít benne.

Kettejük szép, csendes szerelme, a fokozatosan kibontakozó történet és az emberi drámák teljesen hatalmukba kerítik a nézőt.

A film Afrika egzotikus tájain játszódik, és megjelenése után sokan választották nyaralásuk úti céljaként ezt a kontinenst.