5 karrier tanács a kedvenc filmjeinkből

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 karrier tanács a kedvenc filmjeinkből

Szeretjük a könnyed vígjátékokat, melyekben a főszereplőknek gyakran irigylésre méltó karrierjük van, és valljuk be, a kisebb-nagyobb bonyodalmak ellenére is szívesen cserélnénk velük, ha csak egy rövid időre is. De mi az, amit ezektől a karakterektől tanulhatunk, akár a magánéletünkre, akár a munkánkra vonatkozóan?

Becky Fuller – Ébredj velünk! Kép forrása: cocosteaparty.com

Becky Fuller tévés producer, akinek éppen a film elején mondanak fel létszámleépítés miatt: főhősnőnk azonban nem ijed meg, azonnal elkezd új munkahelyet keresni, és állást is kap az országos reggeli műsornál, a Pirkadatnál. Becky már az első napján kirúgja a show egoista férfi műsorvezetőjét, és felkutatja az igazi tévés legenda Mike Pomeroy-t, hogy feltornássza az adás nézettségét az utolsó helyről. Amiről igazán példát lehet venni Becky esetében, az a kitartása: nem adja fel, hogy meggyőzze Pomeroy-t arról, hogy vállalja el a számára derogáló pozíciót, és még azt is eléri, hogy a műsorvezető kibéküljön a Pirkadat sztárjával, Colleen Peckkel, akivel civakodásuk a műsor létét is fenyegeti. Becky háza táján kreativitásból sincs hiány, amely létszükséglet, ha valaki a kommunikációs pálya bármely területét választja magának.

Jules Ostin – A kezdő Kép forrása: overchic.overdope.com

Ugyan A kezdő című filmnek nem pont Jules Ostin a főszereplője, legalábbis nem az egyetlen, de az ő karrierje abszolút érdemes arra, hogy megemlítsük ezen a listán. Jules Ostin igazi mai start-upper, az a bátor harmincas, aki önállóan indította be saját netes vállalkozását, az ország legsikeresebb online ruhaüzletét.

Amiről Jules esetében abszolút példát vehetünk az, hogy tudja, mennyire fontosak a részletek és a vásárlók elégedettsége, és hiába ő a cég vezetője, képes még a helyes csomagolási módszert is saját maga megmutatni alkalmazottainak, ő marad bent legtovább az irodában, és felügyel minden folyamatot. Az esetében sajnos úgy tűnik, hogy a rengeteg munka a családja rovására is mehet, de szerencsére ezt is sikerül megoldania: a kárán tanulva pedig magunk is megjegyezhetjük azt, mennyire fontos az egyensúly a munka és a magánélet között.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv