5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

Kerekes Vivien
Írta: ,

Egy forgatókönyvben általában a legapróbb részletekig megtervezik, a főszereplőknek mit kell mondaniuk, a szavakat milyen mozdulatoknak kell kísérniük, és még azt is, épp hogyan álljon a hajuk. Időnként viszont a híres színészek úgy döntenek, érdemes improvizálni; egyes filmeknél pedig ez olyan jól sikerült, hogy a készítők a hirtelen jött ötleteket benne hagyták a felvételekben. Melyek ezek a híres, improvizált pillanatok?

Micsoda nő! Kép forrása: instyle.com

Emlékszel még arra a jelenetre, amikor Richard Gere karaktere egy dobozt tart Julia Roberts felé, benne egy csodaszép nyaklánccal?

A filmben akkor a férfi hirtelen lecsukta a kis dobozt, a lány pedig meglepettségében visszarántotta a kezét, és nevetni kezdett.

A jelenet azért is tűnik olyan vidámnak és őszintének, mert a színészek az egészet csak improvizálták, és valójában egyáltalán nem ez szerepelt a forgatókönyvben.

A készítőknek viszont nagyon tetszett Richard Gere vicce, és benne hagyták a sztoriban.

A keresztapa Kép forrása: ovadiaandsons.tumblr.com

A híres trilógiában van egy jelenet, amire biztosan te is élesen emlékszel még.

Ebben ugyanis Vito Corleone mesél a barátságról alkotott elképzeléséről Bonaserának, miközben egy macskát tart az ölében.

De azt gondoltad volna, hogy a cica egyáltalán nem volt a film része eredetileg?

Az állat teljesen véletlenül kóborolt be a díszletek közé, Marlon Brando pedig meglátta, az ölébe vette, és improvizálni kezdett a forgatás alatt.

Jó ötlet volt, mert imádtuk azt a jelenetet!